Mindenmás

Napi pakk: hüvös idő, Bringás Reggeli, Sport- és Autómentes nap Szegeden

Kicsit felhősen indul a szerda Szegeden, mivel egy hideg légörvény érte el térségünket. Ma hűvösebb lesz, mint kedden és egy-egy zápor sem kizárt, tehát ne tedd túl messzire az esernyődet. Ezt leszámítva izgalmas kis napnak nézünk elébe: lesz Bringás Reggeli, Sportnap a Dugonics téren és még az SZKT is készült az Autómentes napra Szegeden. Főzd le a reggeli kávéd, itt a napi pakk!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Móric, Armida, Armilla, Emerita, Írisz, Marót, Maurícia, Mór, Ottó, Tamás, Thomasz, Zelinda, Zella, Zöldike, Zsella.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az őszi napéjegyenlőség, a csillagászati ősz kezdete. Napéjegyenlőségnek (latinul aequinoctium) nevezzük azt, amikor egy égitest mindkét féltekéjén a nappal és az éjszaka hossza megegyezik: ekkor a Nap 90° magasan delel az Egyenlítő felett, így a nappal és az éjszaka ezeken a napokon mindenhol ugyanannyi ideig tart.
  • 230 éve született Michael Faraday angol kémikus és kísérleti fizikus, az elektromos mező fogalmának megalkotója.
  • 70 éve megszületett David Coverdale, a Deep Purple és a Whitesnake énekese.
  • 63 éve látta meg a napvilágot Andrea Bocelli olasz tenorista.
  • 45 éve született Ronaldo brazil profi labdarúgó, a világ egyik legsikeresebb focistája.
  • 40 éve született Pápai Joci énekes, cigány származású előadó. A Dal 2017 győztese.

HŰVÖS LESZ A SZERDA SZEGEDEN

A kellemesebb kedd után szerdán már reggel megnövekszik a felhőzet, ugyanis egy hideg légörvény alakítja ezen a napon az időjárásunkat. Ekkor még csak északon, északkeleten, majd napközben már többfelé eleredhet az eső, így szerdán is szükség lehet az esernyőre. A csapadék mellé pedig szél is párosul. Hajnalban 10-12 fokot mérhetünk, majd napközben csupán 14 fok körül alakul a hőmérséklet Szegeden.

AUTÓMENTES NAP – FORGALMI ENGEDÉLLYEL IS TROLIZHATUNK

Minden évben megtartják az Európai Mobilitás Hetét, ezen belül az Autómentes világnapot, amelyhez csatlakozott a Szegedi Közlekedési Kft. is. Mint közösségi oldalukon közölték, szeptember 22-én a szegedi trolikon és villamosokon egy érvényes forgalmi engedély felmutatásával két felnőtt és három gyerek utazhat ingyenesen.

KERÉKPÁRRA FEL! ITT A BRINGÁS REGGELI

Szerda reggel 7-től 9-ig tart a Bringás Reggeli, amely ezúttal nem a Dóm téren, hanem az Anna-kútnál várja a szegedi teker(g)őket. A képlet egyszerű, ha biciklivel mész arra, kakaós vagy pizzás csigát, nomeg egy szelet túró rudit kapsz ajándékba. Ha valami csörög-zörög, még egy helyszíni drótszamár-szervíz is segít majd, mindez természetesen az idén is ingyenesen.

SPORTNAP A DUGONICS TÉREN

Sportpályává alakul a Dugonics tér szeptember 22-én, ugyanis az idei évben izmos kis programokkal készül az SZTE a Sportnapjára. 13 ótától indulnak a Szegedi Tudományegyetem fennállásának 100. évéhez kapcsolódó programok, ahol velünk lesz Birkás Balázs, Márton Anita, Nagy Péter és Nádas Bence, de lesz “Szökőkút táncoltatás”, spinning és 100 perces váltófutás is a téren.

MA IS LEZÁRJÁK A FEKETESAS UTCA EGY KIS RÉSZÉT

Jó ütemben halad a szegedi Állam- és Jogtudományi Kar épületének felújítása, ezért már az idei évben a kupola is helyére kerülhet. A munkálatok miatt viszont szeptember 22-én szerdán és 23-án, azaz csütörtökön ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a Feketesas utcában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb