Mindenmás

Balhé az M5-ösön, 14 migránst próbált csempészni egy sofőr

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 34 éves román sofőr ellen, aki péntek este 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében – írja a Police.hu.

Srácok, vágjatok Minecaft-arcot! Köszi! Fotó: Police.hu.

A román sofőrt 2021. szeptember 24-én 21 óra 52 perckor a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján állították meg a Pest megyei rendőrök, egy kisbusszal, a járműben 14 határsértőt találtak. A migránsok magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat –meghallgatásukat követően -a hatályos magyar jogszabályok alapján- visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a román férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb