Közélet

Újabb részletek jöttek: akár 800 ezer forintot is visszakaphatunk a szja-visszatérítéssel és még a várandósok is igényelhetik

Novák Katalin újabb részleteket osztott meg a szja-visszatérítésről. Ebből kiderült, hogy már azok a várandósok is igényelhetik személyi jövedelemadó visszatérítését, akik idén betöltik a a terhesség tizenkettedik hetét. A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: a gyermeket nevelő szülők visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat.

A visszafizetési összeghatár a tavaly decemberi átlagbér 12 hónapra számolt összegét terhelő szja mértéke, vagyis mintegy 800 ezer forint. Ha mindkét szülő dolgozik és adózik, mindketten részesülnek a visszatérítésben, akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek.Két, visszatérítésre jogosult szülő esetében akár 1,6 millió forint is lehet a visszatérítés összege − emelte ki Novák Katalin.

A KATÁS VÁLLALKOZÓKNAK IS JÁR

A miniszter hozzátette, hogy a gyermeket nevelő katás kisvállalkozók az idén befizetett tételes adójuk egynegyedét kapják vissza. Elmondta azt is, hogy ha a szülő több különböző jövedelme után többféle módon adózik, a befizetett összegek összeadódnak, de ekkor is érvényes a 800 ezer forintos visszafizetési összeghatár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb