Közélet

Keddtől újra kötelező lesz a maszk viselése a Szegedi Tudományegyetemen

Pénteken jelent meg a SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hivatalos Facebook oldalán az a közlemény, miszerint 2021. október 5-től újra kötelező a maszk viselése az egyetemhez tartozó épületekben.

Mint olvasható, a ma megjelent rektori-kancellári utasítás értelmében az alábbi esetek képeznek kivételt:

  • A nagy légterű teremben tartott előadásokon az előadó oktató nem köteles a maszkot viselni, ha legalább 2,5 méter távolság van közte és a hallgatók között.
  • Nem kötelező a maszk használata azon gyakorlati foglalkozásokon, amelyeknél a tárgyukból adódóan szükséges a száj- és orrtájék fedetlensége.
  • Azokon az egyéni foglalkozásokon, ahol egy oktató egy légtérben legfeljebb egy hallgatóval találkozik.
  • Eltérő rendelkezésig nem szükséges maszkot viselni az SZTE sportlétesítményeiben a sporttevékenységek és sportfoglalkozások során.
  • Azon laboratóriumi gyakorlatokon, ahol a maszk viselése munkavédelmi, munkabiztonsági szempontból ellenjavallt.

Emellett továbbra is kötelező a személyi higiéné betartása: a gyakori szappanos kézmosás vagy kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, valamint az arc felesleges érintésének kerülése. A határozatban azt is megerősítik, hogy azon személynek, aki gyanús tünetet észlel magán, tilos az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia. Ez esetben haladéktalanul háziorvosához kell fordulnia.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb