Közélet

Márki-Zay Péter most nem igazán boldog: Jakab Péter nem veszi fel neki a telefont, mert összeállt Dobrev Klárával

Hiába hívja Jakab Pétert, a Jobbik elnöke nem veszi fel neki a telefont, méghozzá azért, mert már beállt Dobrev Klára mögé az előválasztáson – mondta nemrég Márki-Zay Péter.

A Mindenki Magyarországért Mozgalom politikusát szombat este biciklizés közben sikerült elérnie telefonon a Heti Válasznak. Arra a kérdésre, hogy a dühét vezeti-e le a sportolással, azt mondta: “Jakab Péter miatt most tényleg van mit levezetni, vagy mondjuk úgy: nem vagyok boldog attól, hogy beállt Dobrev Klára mögé.” Márki-Zay Péter azt is mondta: nem érti, miért állt össze a Jobbik és a DK, de ezzel szerinte végső soron a Fideszen segítettek. 

HA JAKAB PÉTER BEÁLLNA MÖGÉ, KARÁCSONY NÉLKÜL IS NYERNE

“Saját számításaim szerint hat parlamenti mandátumot nyert a Fidesz az előválasztáson azáltal, hogy billegő körzetekben nem a Jobbik, hanem a DK jelöltje lesz a kihívója. Egy kétfordulós előválasztás esetén nyilvánvaló, hogy nem ilyen eredmény születik” – mondta a politikus. Márki-Zay Péter felvetette, hogy ha Jakab Péter beállna mögé, akkor még anélkül is lenne esélye a győzelemre, hogy összefogna Karácsony Gergellyel. Az egyetlen probléma az, hogy ezt Jakabnak nem tudta még elmondani, mert: “nem veszi fel a telefont. Viszont a Jobbikban többekkel is beszéltem, tehát arról nincs szó, hogy ne tudná, mit szerettem volna kérni tőle, tőlük” – mondta, hozzátéve: szerinte ezt az magyarázza, hogy Jakab Péternek az előválasztás második fordulójára vonatkozóan már van egy megállapodása a DK miniszterelnök-jelöltjével. 

HA A DK POLITIKUSA MEGNYERI AZ ELŐVÁLASZTÁST, AKKOR Ő IS BEÁLL MÖGÉ

A politikus arról is beszélt, hogy szerinte „Orbán Viktor nagyjából hátra is dőlhetne” ha Dobrev Klára lenne az ellenzék közös jelöltje. Mindemellett Márki-Zay Péter azt mondta: ha a DK politikusa megnyeri az előválasztást, akkor ő is be fog állni mögé. Az interjú végén a Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusa azt mondta: hétfőn tárgyalnak Karácsony Gergellyel, aztán pedig vélhetően szerdán is így tesznek, mert szorítja őket az idő.

A JOBBIK SENKIT SEM TÁMOGAT

Összeült hétfőn a Jobbik elnöksége, hogy megvitassa, kit támogat az ellenzéki előválasztás második fordulójában. A Jobbik elnöke, Jakab Péter a Facebookon jelentette be: úgy döntöttek, egyik jelölt mögé sem fognak beállni. „Ne azért szavazzatok valakire, mert én azt mondom, hanem azért, mert őt tartjátok a legjobb, legfelkészültebb, legalázatosabb jelöltnek” – írta posztjában Jakab Péter.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb