Kikapcs

Összefutnál ma délután Alföldi Róberttel? Miért is ne? Közönségtalálkozóra vár a Szegedi Nemzeti Színház!

Közönségtalálkozót tart ma délután fél 5-től a Szegedi Nemzeti Színház, mégpedig az új évad első kisszínházi bemutatója, a Martin McDonagh – féle “Nagyon nagyon, nagyon sötét dolog” című fekete komédia kapcsán.

A darab alkotóival és szereplőivel délután fél 5-től találkozhatnak a színház szerelmesei a Reök-ben. A rendezvényen ott lesz:

  • Szikszai Rémusz rendező,
  • valamint a darab szereplői közül Alföldi Róbert,
  • Lorena Santana Somogyi,
  • Szilágyi Annamária,
  • és Jakab Tamás.

EGY NAGYON NAGYON, NAGYON SÖTÉT DOLOG SZEGEDEN

McDonagh legújabb darabja, melynek Londonban 2018 októberében volt a bemutatója, ismét hatalmas port kavart. A szerzőtől megszokott gyilkos humor és groteszk cselekmény ezúttal egy tizenkilencedik századi horror történetben ötvöződik.

Hans Christian Andersen, korának ünnepelt meseírója koppenhágai otthonának padlásán sötét titkot rejteget. Meséinek szerzője ugyanis egy apró kongói nő, Marjory, aki egy faládába zárva ontja magából azokat a meséket, melyeken generációk nőnek majd fel Európa szerte. Andersen különös kegyetlenséggel bánik a fiatal nővel, ez azonban nem zárja ki, hogy időről időre önelégültsége ellenére – vagy éppen azért – joviálisan elbeszélgessen Marjory-val.  A fiktív történetben nyomokban felfedezhető egy-egy történelmileg hiteles mozzanat is, például az, amikor Andersen látogatást tesz angol kollégájánál, Charles Dickensnél, vagy a darab másik cselekményszála, a II. Lipót belga király által elkövetett kongói vérengzés.

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha mennél az ingyenes eseményre, regisztrálj legkésőbb ma délután 3-ig e-mailben a [email protected] címen!

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben is közvetítik. Ami nagyon szimpatikus, hogy a szervezők ígérete szerint az alkotók a közvetítés alatt, kommentben feltett kérdésekre is válaszolni fognak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb