Közélet

Utolsó alkalommal ülésezett Novák Katalinék Operatív Törzse: akár 1,6 millió forintot is visszakaphatnak a családok

Utolsó alkalommal ülésezett a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs – jelentette be Novák Katalin Facebook oldalán. A családokért felelős tárca nélküli miniszter bejegyzésében arról írt, hogy több mindenről is döntöttek ma.

Novák Katalin megerősítette, hogy összesen 600 milliárd forintot kapnak vissza jövőre az idén befizetett adójukból a gyermeket nevelő családok. Ez egy-egy szülő esetében fejenként akár 809 ezer forintot is jelenthet. A visszatérítésre mindkét szülő jogosult lehet, akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek. Ebben az esetben akár 1,6 millió forint maradhat a családnál.

EGYSZERŰSÍTÉS A GYERMEKEK SZÁMÁRA A SZÁLLÁSHELYEKEN

A családokért felelős tárca nélküli miniszter továbbá kiemelte, hogy január 1-jéig a szálláshelyeken nem kell bemutatni személyi igazolványt a 14 évnél fiatalabb gyermekek esetében. Átmenetileg mentesülnek a szállásadók az okmányolvasóval való adategyeztetés alól a 14 évnél fiatalabb vendégeknél. Továbbá hozzátette, hogy támogatják az egynapos, ingyenes, aktív programot kínáló osztálykirándulások szervezését. A cél, hogy a karanténban töltött időszak után a gyermekek minél több időt tölthessenek közösségben, természetben, mozgással. Bővül a nyári vándortábor-program: a tervek szerint jövőre már akár 20-22 ezer gyermek vehet részt egyebek mellett az erdei-, vízi- és kerékpáros táborokban. Elindult a műjégpálya–program: olyan településeken létesülhetnek köztéri műjégpályák, ahol erre eddig nem volt lehetőség.

300 MILLIÓS TÖBLETFORRÁS AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRA

Novák Katalin azt is hozzátette, hogy mindent megtesznek azért, hogy minél rövidebb idő alatt örökbefogadó szülőkre találjanak az érintett gyermekek, és minél hamarabb örökbefogadó szülőkké válhassanak azok, akik erre várnak. Ennek érdekében több mint 300 millió forintos többletforrást biztosítanak, emellett több mint félszázzal növelik az örökbefogadásban közreműködő tanácsadók és pszichológusok számát.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless niches
'Fel a tetejéhez' gomb