BlogSzegedi Arcok

Jó tett helyébe (?): rákbeteg, gyerekeit egyedül nevelő anyukának segített olvasónk, cserébe pórul járt

Szegedi Hősök rovatunk egy idős a Szeged365.hu-val, akárcsak a széria korábbi cikkeiben, most is egy nemes gesztust mutatunk be, ezúttal viszont egy meglehetősen furcsa fináléval. Három gyermekét egyedül nevelő, beteg édesanyának segített a közismert szegedi Berinszki Zoltán, feltöltötte a gázórájukat, kifizette a gyerekek buszbérletét, azonban az illetékes szolgáltatók részéről nem kapott túl sok hálát.

NÉVJEGY: BERINSZKY ZOLTÁN, SZENT FÜLÖP GYERMEKMENTŐ ALAPÍTVÁNY

Ex-mentős, taxis, a Szent Fülöp Gyermekmentő Ala­­pítvány alapítója, avagy az a közismert szegedi fickó, aki nagybeteg kisgyerekeket szállít ingyen és bérmentve, természetesen a családjukkal együtt.

Cikkünk főszereplője nem egy átlagos taxis, a közismert szegedi férfi sokáig a mentőszolgálatnál dolgozott, majd 2016-ban elindított egy kezdeményezést, amelyből később alapítvány lett. A Szent Fülöp Gyermekmentő Ala­­pítvány (korábbi nevén: Taxisok és Civilek a Beteg Gyermekekért) lényege, hogy a beteg gyerekeket családjukkal együtt ingyen szállítják A-ból B-be.

ELKÉLT A SEGÍTSÉG: AZ APA ELHAGYTA ŐKET, A BETEG ANYA EGYEDÜL NEVELI A HÁROM FIÚT

“A napokban megkeresett egy Szeged mellett élő család. Az apuka elhagyta őket, egy fillérrel sem segíti a rossz anyagi helyzetben lévő anyukát, a helyzetet tovább rontja, hogy a hölgy daganatos beteg” – számolt be róla Bartok Zsófi kolléganőnknek a héten Berinszki Zoltán. Mint mondta, az anya három fiúgyermeket, egy 12, egy 16 és egy 19 éves srácot nevel egyedül, sajnos gond volt a feltöltős gázóra egyenlegének rendezésével és a bérletvásárlással is. Mivel már 6-án történt az eset, konkrétan vagy megvettem nekik a bérletet, vagy nem tudtak volna bejárni Szegedre iskolába. A lakóhelyük nagyjából két órányi gyaloglásra van a Napfény Városától.

JÓ TETT HELYÉBE JÓT VÁRJ, SZÁMLÁT VISZONT NE NAGYON

“Kimentem hozzájuk, feltöltöttem 15 köbméterrel a gázórájukat, majd megvásároltam a bérleteket” – mesélte, azonban az igazi meglepetés ekkor jött:

  • előbb a Mars Téri Buszpályaudvaron,
  • majd a gázszolgáltatónál közölték vele, mivel alapítványként rendezte a tételeket, nem tudnak számlát adni neki.

Mint mesélte, hiába magyarázta a két ügyfélszolgálaton, hogy így nem tud elszámolni a saját alapítványánál, nem kapott hivatalos számlát, még azt követően sem, hogy panaszt tett. A kicsit furcsa ügyben természetesen megkerestük a két érintett céget is, amint érkezik válasz, cikkünket frissíteni fogjuk.

A családra visszatérve, Zoli elmondta, a családnak főként élelmiszerre, bérletekre és a gázóra újbóli feltöltésére lesz hamarosan szüksége, ha szeretnél Te is segíteni nekik, vedd fel a kapcsolatot az olvasónkkal (Facebook profil ITT, írj rá nyugodtan), segíteni fog. Interjúnk végén leszögezte, semmiféleképp sem fogja hagyni, hogy fűtés nélkül maradjanak, akkor sem, ha ismét a saját zsebébe kell nyúlnia.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless niches
'Fel a tetejéhez' gomb