Sport

Nyílt vízi úszás: Olasz Anna új szerepkörben tűnt fel, egy kis időre szakkommentátor lett a szegedi olimpikonból

Kihagyta a szombati szardíniai tíz kilométeres versenyt, inkább szakkommentátorként próbálta ki magát Olasz Anna a budapesti világkupa-viadalon – írja a szegedi olimpikonunkról a Nemzeti Sport.

A Szegedi Úszó Egylet sportolója nemhogy a vízben, még csak a parton sem állt a budapesti világkupa-viadalon, viszont szakkommentátorként végigkövette a háromnapos versenyt. Anna elmondta, hogy a nyári edzőtáborban, ahol ott voltak a szövetség vezetői, felvetődött, hogy szívesen kipróbálná a szakmát, aztán egyszer csak már ott találta magát a szakkommentátori székben.

KÉT ÉVTIZEDE VAN A SPORTÁGBAN ÉS BESZÉLNI IS SZERET

“Nagyon élveztem! Az első napra túlságosan készültem: legjobb időeredmények, edzők, nevelőedzők – összeírtam mindent, aztán szembesültem azzal, kicsit túltoltam. Két évtizede vagyok a sportágban, beszélni is szeretek, szerencsére a visszajelzések is pozitívak” – mesélte a Szegedi Úszó Egylet sportolója. Anna azt is bevallotta, hogy szívesen csinálná ezt később is, természetesen az úszás után. Mint tovább mondta, még nem hagyja abba az úszást, legalábbis még egy évig biztosan nem. “Jövőre világ- és Európa-bajnokságot is rendeznek, addig biztosan kitart a lendületem. Kapás Boglárkával beszélgettem: mindketten Tokióig terveztünk, aztán arra jutottunk, hogy amíg itthon mi vagyunk a legjobbak, és hozzuk az eredményeket, addig miért is hagynánk abba?” – tette hozzá a szegedi nyílt vízi úszó.

A teljes interjút Annával egyébként itt olvashatod el.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: พรมรถ
'Fel a tetejéhez' gomb