Mindenmás

Élőben a helyszínről: életét vesztette az a brit parlamenti képviselő, akit ma megkéseltek a fogadóóráján

Életét vesztette Sir David Amess brit konzervatív parlamenti képviselő, akit pénteken megkéselték Essexben. A 69 éves képviselő éppen fogadóórát tartott, amikor megtámadták egy metodista templom közelében az essexi Leigh-on-Sea-ben. Többször is megszúrták, és bár a mentők próbálták életben tartani, a helyszínen meghalt.

Rendőrségi közlések szerint – írja a Sky News nyomán az Index – a segélyhívás helyi idő szerint 12 óra öt perckor futott be, a gyanúsítottat, egy 25 éves férfit a helyszínen őrizetbe vették, és megtalálták a támadáshoz használt kést is. A helyszínről egyébként a Daily Mail élőben tudósít:

ISMÉT NAPIRENDRE KERÜLHET A KÉOVISELŐK BIZTONSÁGI KÉRDÉSE

Sir David Amesst először 1983-ban választották parlamenti képviselővé. 1997 óta folyamatosan képviselte a választókerületét, azóta mindig újraválasztották. Az eset nyomán vélhetően ismét napirendre kerül majd a képviselők biztonságának kérdése, amely legutóbb 2016-ban volt terítéken. Akkor ugyanis Jo Cox munkáspárti képviselőnőt késelték meg halálosan egy ugyanilyen lakossági fogadóórán. Azt megelőzően 2010-ben és 2000-ben is volt egy-egy hasonló eset.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb