Sport

Le a kalappal, megalapozták a fallabda jövőjét Szegeden: két év alatt a válogatottig küzdötte fel magát a Szeged Squash SE

Imádja a család a labdajátékokat, de még nem találtátok meg a hozzátok illőt Szegeden? Nos, akkor van egy jó hírünk: a fallabdát lehet, hogy éppen Nektek találták ki, ugyanis már megalapozták a squash jövőjét is Szegeden. Hogy miért? Erről Kohlrusz Balázs, a Szeged Squash SE elnöke, edzője és egyben a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség utánpótlás szövetségi kapitánya mesélt a Szeged365-nek.

„Edzőként céljaim egyike volt a fallabda sport minél szélesebb körben történő megismertetése és egy sportegyesület megalapítása. Mindez annak érdekében, hogy játékosainkat, elsődlegesen az utánpótlás korú versenyzőket támogatni is tudjuk” – idézte fel a kezdeteket Balázs, aki azt is hozzátette, hogy amikor az egyesületet megalapították akkor ezek mellett a tömegbázis növelése, játékosaik és versenyzőik folyamatos versenyeztetése, valamint a versenyek és rendezvények szervezése is fő irányvonalként szerepelt.

KÉT ÉV ALATT SZEGEDRŐL A VÁLOGATOTTBA KERÜLTEK

Az egyesületnél jelenleg közel 35 fiatal tanul fallabdázni Szegeden, és ami igazán kiemelkedő, hogy ebből a létszámból 10 fő már a válogatott bő keretében szerepel, 15 fő pedig igazolt játékosként vesz részt versenyeken. Az egyesület elnöke ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a meglévő létszámmal a Magyar Fallabda Szövetség junior válogatott keretébe a Szeged Squash SE adja a legtöbb játékost. „Ebben a sportágban az egyesületünk kerete kiemelkedőnek számít. Az Országos Csapatbajnokságban két csapatunk is folyamatosan szerepel az első-, illetve a másodosztályban. Elmondhatjuk, hogy az ország egyik legnagyobb létszámú squash csapata vagyunk” – mesélte büszkén Balázs az elképesztő sikereket.

A SZEZON MÉG CSAK MOST KEZDŐDÖTT, DE MÁRIS SIKEREKBEN GAZDAG A SPORTEGYESÜLET

„Sajnos az elmúlt két évben rengeteg verseny elmaradt, de bízunk benne, hogy ebben a szezonban már megszakítások nélkül tudunk küzdeni a megmérettetéseken. A idény még csak most kezdődött, de már is sikerült begyűjtenünk néhány érmet a magyar felnőtt A, és B kategóriás versenyeken. Október végén pedig már válogatott összetartáson vesznek részt játékosaink” – emelte ki a szegedi utánpótlás szövetségi kapitány, majd arra a kérdésre, hogy időben fel tudtak-e készülni a szezonra elmondta, hogy szerencsére a felkészüléseiket nem befolyásolta semmi, és hogy a “MyDay” néven megújult Horgosi út 8. szám alatti sportcentrumban minden adott a megfelelő felkészüléshez.

A GYEREKEK SIKERT SIKERRE HALMOZNAK

Nem semmi eredményeket értek el eddig a gyerekek. Balázs ugyanis megosztotta velünk a junior játékosaik főbb eredményeit:

  • 2014 Országos Bajnokság U11 – 3. hely; U15 – 4. hely
  • 2015 Országos Bajnokság U11 – 3. hely; U17 – 4. hely
  • 2016 Országos Bajnokság U11 – 2. hely; U13 – 2. , 3. , 4. hely; U17 – 4. hely
  • 2017 Országos Bajnokság U13 – 2. hely; U15 – 2. illetve 4. hely; U19 – 4. hely
  • 2018 Országos Bajnokság U13 – 1. hely; U15 – 1. hely; U17 1. , 2. , 3. hely;  U19 2. hely
  • 2018 U15/17-es Európa Bajnokság legjobb 8 csapata
  • 2019 U15/17-es Európa Bajnokság legjobb 8 csapata
  • 2019 Országos Bajnokság U15 – 1. , 3. hely; U17 – 1., 2., 3., 4. hely; U19 2. hely
  • 2019/2020-as szezonban Magyar Kupa Csapatbajnokság 3. helyezés
  • 2019/2020-as szezon II. osztályú csapatbajnokság 1. helyezés

2019 év végére az európai ranglistán az alábbi helyezéseket érték el:

  • U15-ben 28. helyezés
  • U17-ben 30. helyezés
  • U19-ben 9. helyezés

Plusz egy ráadás büszkeség: 2020-ban, az akkor U19-es korosztályban versenyző Takács Benedek bekerült a felnőtt válogatott keretbe.

Érdekel a sportág, vagy az egyesület? A helyszínen is tudsz érdeklődni, és egyben biztos lehetsz: Balázsék segítenek mindenben, amiben csak tudnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb