Közélet

Dobrev Klára újra Szegeden járt, egy szót sem szólt az előválasztásról és nem szidta MZP-t

A szeptemberi, Széchenyi téri Dobrev-show után ismét Szegeden járt a DK miniszterelnök-jelöltje, a helyszín ezúttal a Klauzál tér volt. A szokásos sarkon állós, pop-up pultos rikkancskodás helyett akárcsak legutóbb, most is profi műsort hozott Gyurcsány Ferenc felesége, LED fallal, látványos animációkkal, hoppmesterrel és viszonylag sok érdeklődővel.

A beszéd legfurcsább jellegzetessége az volt, hogy Márki-Zay Péter szóba sem került, kvázi elmaradt az utóbbi előválasztási vitán látott politikai Mortal Kombat. Helyette Dobrev Klára olyanokról beszélt, mint…

  • Magyarországnak baloldali politikusokra és politikára van szüksége,
  • arról, hogy nem szabad hagyni, hogy szétessen az összefogás,
  • majd egy laza mae geri-vel beleállt a CSOK-ba, mint mondta, azt a gyermeket nevelő családok mindössze 10%-a tudta igénybe venni,
  • és arról is szó volt, hogy az elmúlt 10 év gazdasági növekedéséből sokan semmit sem éreztek.

Ami furcsa (de politikai marketing szempontból inkább okos húzás) volt, hogy egy szót sem ejtett az előválasztásról, sőt, az országos baloldali média által a héten elég alaposan meghype-olt hódmezővásárhelyi polgármesterről sem. Többen sikítva hiányolták (nem), de Botka László ezúttal nem volt ott az eseményen, sőt, a polgármesteri hivatalban sem fogadta nagy mosollyal a DK jelöltjét – pedig márciusban még teljes volt köztük az egyetértés:

Az előválasztás szombat este 8-ig tart, szoros verseny esetén vasárnap este lehet meg az eredmény.

Az eseményről a szegedi DK-elnök Binszky József oldalán tettek közzé egy felvételt, amit IDE kattintva tudsz visszanézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb