Mindenmás

Halálos vonatbaleset történt: személyautót gyűrt maga alá a Szegedre tartó Intercity (frissítve)

Személyautóval ütközött a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 700-as számú Kárász InterCity Petőfiszállás és Csengele között egy vasúti átjárónál – adta hírül a MÁV. A reggel 8 óra környékén történt balesetben a vonat közel 200 utasa közül senki sem sérült meg, nem hivatalos forrásokból úgy tudjuk, a vonat alá szorult autóban egy ember az életét vesztette.

A MÁV azt írja, a fénysorompó jól működött, piros jelzést adott. Az autó roncsai jelenleg a vonat alatt vannak, a helyszínelés ideje alatt – várhatóan hosszabb ideig –  azon a szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt a helyszínre az utasok elszállításához, melyek Kiskunfélegyháza és Kistelek között szállítják az utasokat.

A balesethez a kisteleki, a kiskunmajsai, továbbá a csengelei önkéntes tűzoltók érkeztek ki, de a helyszínre riasztották a kiskunhalasi és a szegedi hivatásos tűzoltókat is – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. A balesethez mentőhelikopter is érkezett. A csaknem kétszáz utas mentesítő buszjáratokkal utazhat majd tovább.

A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon meghosszabbodik a vonatok menetideje. A MÁV azt közölte, hogy a Szegedről a Nyugati pályaudvarra 7:45-kor induló Aranyhomok IC-k a mai napon nem közlekednek. Az utasok a következő, 727-es számú InterCity vonattal utazhatnak.

FRISSÍTVE, MEGÉRKEZETT A RENDŐRSÉG KÖZLEMÉNYE 

Sajnos a rendőrség közleménye megerősítette korábbi, nem hivatalos értesüléseinket: a gépkocsi vezetője a helyszínen meghalt. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan hosszabb ideig – a baleset által érintett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok, ezért Kiskunfélegyháza és Kistelek között pótlóbuszok járnak. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon akár fél órát is késhetnek a járatok.

KISZABADÍTOTTÁK A RONCSOT

Kiszedték az összetört autó roncsait a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 700-as számú Kárász InterCity alól, amely reggel 8 környékén Petőfiszállás és Csengele között autóval ütközött egy vasúti átjárónál. Mint megtudtuk, 11 óra után pár perccel az utolsó utasok is felszálltak a mentesítő buszjáratra.

Közben a MÁV-tól is érkezett friss információ, mint írják:

  • A Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó 727-es számú Kodály IC csak Monorig közlekedik. Az utasok a Ceglédről a Nyugati pályaudvarra 11:55-kor induló 2825-ös számú Z50-es vonattal utazhatnak tovább.
  • A Nyugati pályaudvarról Szegedre 11:48-kor induló 714-es számú Kodály IC Monorról indul. Az utasok a Nyugatiból Ceglédre 11:53-kor induló 2834-es számú Z50-es vonattal utazhatnak Monorig, ott szállnak át a szegedi IC-re.

Fotók: MÁV, MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: devops solutions
'Fel a tetejéhez' gomb