Mindenmás

Napi pakk: fagyos reggel, melegebb délután, forgalomkorlátozás és katonai konvoj is vár ma az utakon

Fagyos reggellel, viszont egy kellemes délutáni időjárással vágunk neki az új hétnek Szegeden. Forgalomkorlátozásból már hétfőn sem lesz hiány: a belvárosi káosz mellett most az algyői Tisza-hídon is munkálatok lesznek, sőt, még katonai konvojjal is találkozhatsz az utakon. Indul az új hét, mi pedig biztosítjuk mellé a legfontosabb infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

MAI NÉVNAPOSOK

Lukács, Ambrus, Jusztusz.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 281 éve megszületett Dugonics András, az első magyar regény, az Etelka írója.
  • 64 éve Paul McCartney először lépett színpadra a Quarrymen zenekarban, a liverpooli Ney Clubmoor Hallban.
  • 61 éve született Jean-Claude Van Damme belga származású színész (A kickbox nagymestere, Tökéletes katona).
  • 39 éve hunyt el Radics Béla gitáros, énekes, zeneszerző.
  • 27 éve született Pascal Wehrlein német-mauritiusi autóversenyző, a német bajnokságban (DTM) minden idők legfiatalabb bajnoka.

FAGYOS REGGEL, KELLEMES DÉLUTÁN

Hétfőn még fagyra ébredhetünk és a folyók, tavak környékén pára, köd is képződik majd, de napközben 13-17 fokos hőmérséklet várható. A napsütést sokfelé szűrhetik fátyolfelhők, gyenge, mérsékelt szél is lehet, csapadékra viszont nem kell számítanunk.

FORGALOMKORLÁTOZÁS AZ ALGYŐI TISZA-HÍDON

Hétfőn ismét forgalomkorlátozásra kell számítani az Algyői-hídon – tudtuk meg a Magyar Közút Csongrád-Csanád megyei igazgatóságától. Kátyúzás miatt reggel 9 és délután 3 óra között félpályás útlezárás lesz az érintett szakaszon, a közlekedőket kézi forgalomirányítás segíti majd.

KATONAI KONVOJ AZ UTAKON

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonái 2021. október 18-án (hétfőn) 13:00 és 20:00 óra között kiképzési célból katonai meneteket hajtanak végre. Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani a Hódmezővásárhely – 47. számú főút – M43 autópálya – Sándorfalva – Dóc útvonalon.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb