Szegedi Arcok

37 éve történt a szegedi Csillag Börtön legbrutálisabb ámokfutása

Tegnap volt a harminchetedik évfordulója, hogy Richter Richárd három embert ölt meg a szegedi Csillag Börtönben. Az elítélt saját készítésű késével, mindössze néhány perc alatt végzett három művezetővel. Akkoriban még volt halálbüntetés…

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ KÉSSEL ÖLT MEG HÁROM BÖRTÖNŐRT, HÁROM MÁSIK EMBERT PEDIG MEGSEBESÍTETT

1984. október 19-én az Alföldi Bútorgyárban Richter Richárd elítélt három művezetőt megölt, három másik személyt pedig súlyosan megsebesített a Szegedi Fegyház és Börtön fegyenceként – írja visszaemlékezésében a Híradó.hu. Richter összeszólalkozott művezetőjével, majd magához vette a korábban általa készített kést, amivel rátámadt a személyzetre. Az ámokfutót az őrök és a rabok is próbálták megállítani, sikertelenül. A hírzárlat napokig tartott, csak a szirénázó mentőautók érkezéséből lehetett tudni: valami történt.

HALÁLRA ÍTÉLTÉK, KIVÉGEZTÉK

A tárgyalás 1985. január 2-án kezdődött meg. Richter Richárd védőügyvédje elmezavarra hivatkozva megpróbálta elkerülni a legsúlyosabb ítéletet, azonban az elmeszakértői vizsgálat kizárta, hogy a férfi ne lett volna tudatában tetteinek. Az elkövetőt a bíróság bűnösnek találta hivatalos személy ellen elkövetett gyilkosság vádjában, és halálra ítélte. Richtert a Csillag börtön akasztóudvarában 1985. február 26-án hajnalban végezték ki.

Forrás: Híradó.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb