Közélet

Újabb 140 kollégát rúg ki a makói Continental

A járvány gazdasági hatásai és az autóipar strukturális átalakulása egyszerre sújtja a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft-t. Az év végéig újabb 140 fős elbocsátásra kényszerülnek, amely túlnyomórészt a kölcsönzött állományt érinti – derült ki a Continental-csoporthoz tartozó üzem által szervezett, az üzem egy részének működését is bemutató sajtóbeszélgetésen.

A döntésről és hátteréről előző nap már tájékoztatták az üzem dolgozóit és a gyárban működő három szakszervezetet is – hangsúlyozta az üzemegység idén, a sztrájk után kinevezett ügyvezető igazgatója, Szűrszabó Levente. Elmondása szerint az állandó alkalmazottak megnyugvással, a kölcsönzött állomány érthető aggodalommal fogadta a híreket. 

Mint az Index írja, az üzem az elmúlt években veszteségesen működött, részben emiatt is kényszerültek tavasz óta 37 saját alkalmazott és 57 kölcsönzött dolgozó elbocsátására.

A nyilvános cégadatok szerint 2020-ban 62,6 milliárd forintos árbevétel mellett 3,217 milliárd forint vesztesége volt adózás előtt a vállalatnak, az üzemi tevékenység eredménye pedig 3,7 milliárd forintos mínuszt mutatott, miközben a saját tőke is csökkent az előző évhez képest. 2019-ben egyébként ugyancsak jelentős, a benyújtott mérlegadatok szerint 3,4 milliárd forintos mínusza volt a cégnek az üzemi eredmény soron, míg adózás előtt 3,2 milliárdra rúgott a veszteség. 

Forrás: Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb