Nem kategorizált

Nagyot harcolt a Pick Szeged, döntetlen lett a csata vége a Kiel otthonában

Hatalmasat harcoltak a Kékek, akik a kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában a Pick Szeged 32–32-es döntetlent ért el a THW Kiel vendégeként. A Szeged még soha nem nyert a Kiel ellen idegenben, ezt a szokásunkat sajnos ezúttal is megtartottuk, viszont ami jó hír: egy pontot így is elhoztak a srácok Németországból.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
THW Kiel–PICK Szeged 32–32 (17–14)

Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló, Kiel, Wunderino-Aréna, 8000 néző. Vezette: Mandak, Rudinsky (szlovákok).
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 4/1, Reinkind 5, Pekeler 8, Wiencek 1, Duvnjak 1, M. Landin 4. Csere: Quenstedt (kapus), Zarabec 2, Horak, Bylik 7, Dahmke, Ehrig. Vezetőedző: Filip Jícha.
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 2, Tönnesen 2, Martins 4, Bánhidi 3, Mackovsek 4, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Garciandía 4, Bodó 3, Rosta, Blonz 2, Sostaric 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc
Hétméteres: 1/1, ill. 1/0

A Pickhandball.hu tudósítása az eseményről:

A hazaiak szereztek vezetést, kapitányunk, Bánhidi Bence egyenlített, majd a 3. percben Sebastian Frimmel találata után már mi vezettünk 3-2-re. A 7. percben is nálunk volt az előny, Kent Robin Tönnesen második dugója után 5-4 volt nekünk. Mikler Roli védése után Miguel Martins villant, két góllal léptünk meg: 6-4. Roli ismét nagyot védett, Seppo, azaz Sebastian Frimmel értékesítette a ziccert, 8-5. Parádés kezdés! És jött Borut! A 13. percben akkora gólt ragasztott a pipába, hogy utána rögtön időt is kért Filip Jícha vezetőedző. 9-5 volt ekkor nekünk. És emberhátrányban is a kapuba találtunk, Bogi, Radivojevics beállóból vette be Niklas Landin kapuját, 10-5. Felpörgette a ritmust a Kiel – elővették a hét a hat elleni játékot -, a 20. percben 11-10-re jöttek fel: Időt is kértünk. Zarabec egyenlített, elfogyott az előnyünk, de jött Bodó Ricsi, megint vezettünk, 12-11. Ezután a két szlovák spori elég érdekes felfogásban vezette a meccset, egy teljesen szabályos gólunkat nem adtak meg, amely után rendesen szétestünk, a THW 16-13-re meglépett. A félidőre maradt ez a háromgólos különbség, 17-14 volt a Kielnek.

Bodó Ricsi üres kapus góljával indult a második harminc perc. Erre jött két hazai válasz, sőt, a 37. percben már 22-17 volt a THW Kielnek. Támadásban visszaestünk, rengeteg labdát szórtunk el, amelyet a németek könyörtelenül büntettek. Nem adtuk fel, feljöttük 26-23-ra, Miguel Martins kínaija után időt is kért a Kiel. Az 53. percben még közelebb kerültünk, Borut Mackovsek talált az üres kapuba, máris 30-28 lett az eredmény. Izgalmas lett a hajrá. Hatalmas szívvel küzdöttünk. Super Mario hihetetlen higgadt maradt, gólja után 32-31 volt az állás. Mirko Alilovic védett nagyot, támadhattunk az egyenlítésért. Egyenlítettünk: Mario! 32-32! Egy percig támadhatott a végén a Kiel, szerencsére Mirko védett, időt kértünk. Két másodperc volt hátra. Nem sikerült már gólt szereznünk, de ezért most nem volt senki sem szomorú, hiszen hihetetlen hátrányból felállva pontot szereztünk a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, THW Kiel otthonában. Csodás pontszerzés Németországban.

Fotók: EHF, Twitter

Tudósítás: Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb