Mindenmás

Napi pakk: egész nap szép idő, dráguló benzin és katonai döngetés az utakon

Ez tetszeni fog: napsütötte őszi szerdával folytatjuk a hetet Szegeden, úgyhogy, ha lesz egy kis időd, érdemes lehet kihasználni a szép időt. Aminek viszont nem fogsz annyira örülni: tovább emelkedik a benzin és a gázolaj átlagára, tehát egy picit ma is drágábban tankolhatunk, és ráadásként még katonai konvojjal is találkozhatsz az utakon Szegeden. Főzd le a reggeli kávéd, mi pedig hozzuk mellé a legfontosabb napindító infókat, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Vendel, Artemon, Artúr, Aurélián, Cintia, Citta, Délia, Gyoma, Hont, Irén, Iringó, Kleopátra, Saul, Szindi, Szintia, Vendelina, Vitális.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 138 éve született Lugosi Béla magyar származású amerikai filmszínész, az ikonikus Drakula film főszereplője.
  • 84 éve megszületett Wanda Jackson, “A rockabilly királynője” amerikai énekesnő, aki a country és a rockabilly műfajokat ötvözi.
  • 76 éve született Ric Lee, a Ten Years After dobosa.
  • 44 éve a Lynyrd Skynyrd együttes bérelt repülőgépe lezuhant Gillsburgon kívül, a Mississippi mocsárvidéken.
  • 12 éve hunyt el Dargay Attila magyar rajzfilmrendező, képregényrajzoló (Vuk, Szaffi, Pom-pom).

MARAD A NAPOS IDŐ SZEGEDEN

Szerda reggelre foltokban pára és köd ismét kialakulhat, de napközben a napsütésé lesz a főszerep és még csapadék sem várható, tehát egy nyugis, kellemes időjárásra készülhetünk Szegeden. Hajnalban 2-11 fok lesz, majd délután 17-22 fokra van kilátás.

AZ EGEKBE SZÖKIK A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ ÁRA

Nincs megállás, ha üzemanyagárakról van szó: szerdán újabb emelés jön, a benzin 5, a gázolaj 7 forinttal drágul átlagban. A benzin átlagára így csak pár forintra lesz a bűvös 500 forinttól, a gázolajé már a múlt héten átlépte. A mostani emeléssel a benzin átlagára 496, a gázolajé 512 forint lesz.

MA VISSZAVONULNAK A KATONÁK

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonái ma ellepik a Szeged környéki utakat 13:00 és 18:00 óra között. Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani a Dóc- Sándorfalva – M43 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalon.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: lsm99live.net
'Fel a tetejéhez' gomb