Mindenmás

Sportfesztivál, Mini Exatlon és plüssmaci-kötözés: Székkutason tartott rendezvényt a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Székkutason, a Sportcentrumban tartotta rendezvénysorozatának következő állomását, amelynek a sport, a mozgás szeretete és az egészséges életmód volt a központi témája – írja a megyei önkormányzat közleményében.

A délelőtt folyamán Brezovai Sándor, a szentesi HIKO alapítvány elnöke egészség-megőrzési tanácsokkal látta el a gyerekeket, majd Bagi Alexandra világbajnok melegítette be a futóversenyre érkező diákokat. A futóversenyen elért eredményekért Kormányos Sándor, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés mezőgazdasági tanácsnoka és Patyi Éva a helyi iskola tagintézményvezetője adta át az érmeket és a jutalmat. A Sportcentrum udvarán felépített pálya lehetőséget adott a kerékpárral ügyeskedő fiataloknak, hogy kipróbálhassák magukat a különböző nehézségű akadályok között.  

A KULTURÁLIS NEVELÉS FONTOSSÁGÁRA IS FELHÍVTÁK A FIGYELMET

A Megyei Önkormányzat a sport mellett nagy hangsúlyt fektet a kulturális nevelésre is. A Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Fúvós Zenekara erre az eseményre 45 fővel érkezett, hogy munkásságukat bemutassák a helyi fiataloknak. A színpadon a zeneiskolások fellépését a Jövőnkért Néptáncegyüttes műsora követte. Napközben lehetőség nyílt a látogatóknak helyi, házi készítésű lepény kóstolására, az ügyesebbek kipróbálhatták magukat gyógynövények, fűszernövények szaglás alapján való felismerésében. A hódmezővásárhelyi mézet Németh Attila kóstoltatta a jelenlévőknek. A sportolók a Bánffi szódával és a Jónás borászat gyümölcsszörpjeivel olthatták szomjukat.

MINI EXATLON, SPORTFESZTIVÁL ÉS PLÜSSMACI-KÖTÖZÉS

Délután az alsós és ötödik osztályos tanulók Sportfesztivál keretei között mérettették meg magukat és a csapatukat egy Mini Exatlonon a Csongrád Megyei Diáksport Egyesület irányításával. A Sportfesztivál eredményhirdetése nagy meglepetést okozott a hősiesen küzdő diákoknak, hiszen a zsűri minden résztvevőt a Megyei Önkormányzat ajándékával jutalmazott. A Magyar Vöröskereszt jóvoltából a vállalkozó kedvű gyerekeknek lehetősége nyílt a különböző kötözési technikákat egy nagy plüssmacin gyakorolni. A nap folyamán véradás során nyújthatták karjukat a székkutasiak, ezzel segítve a Magyar Vöröskereszt munkáját. A rendezvény zárásaként közel egy órás koncertet adott a Nagy János Trió Feat. Frankie Látó, akik hangulatos muzsikájának ritmusát a gyermeklábakon is tisztán nyomon lehetett követni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb