KikapcsVideo365

Szeged365 live: Szegedre jön Peter Shaffer vígjátéka, közönség előtt a Black Comedy színészgárdája

A Szegedi Nemzeti Színház októberi kínálata bővelkedik a premierekben, így a hónap utolsó péntekjére is jut az újdonságokból. A színház közleménye szerint október 29-én kerül színpadra a Kisszínházban Peter Shaffer Black Comedy című vígjátéka. A premierhez kapcsolódóan pedig közönségtalálkozóra kerül sor az alkotók közreműködésével a Reök-palotában.

Az eseményen részt vesz Benkó Bence és Fábián Péter a darab társrendezői, valamint a darab szereplői közül Menczel Andrea (Carol Melkett) és Szegezdi Róbert (Melkett ezredes). Magyar Andor kollégánk már a helyszínen van, hogy élőben tudjuk közvetíteni nektek.

JÁTÉK A FÉNYEKKEL

Shaffer úgy írta meg a darabot, hogy a színpadi világítás mindig a valósággal ellentétes. Sötétben indul az első felvonás, és amikor néhány perc múlva a szereplők áramkimaradást észlelnek, kivilágosodik a színpad. Ez a zseniális trükk a komédia kiapadhatatlan humorforrása. Brindsley Miller, a fiatal szobrász és kedvese Carol kölcsönvesz a szomszéd Haroldtól – annak engedélye nélkül – néhány értékes, antik bútort, hogy jó benyomást tegyenek a művész munkái iránt érdeklődő milliomos műgyűjtőre és Carol apjára, Melkett ezredesre. Harold azonban váratlanul betoppan – csakúgy, mint Brindsley volt szeretője, Clea. És a sötétben elszabadulnak az indulatok.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb