Szegedi Arcok

Szegedi gasztro-survivor, négy keréken: ettünk egy burgert a Crispy Chips-nél és kettéállt a fülünk

Megéheztünk. Eddig semmi különös nincs a dologban, azonban ami utána következett, minden várakozásunkat felülírta. Betévedtünk a Szentháromság utcában parkoló Crispy Chips & More food truck-jához, ettünk egy cheddar sajtban fürdő, szaftos grillhússal megpakolt házi burgert, hozzá egy otthoni termesztésű batátachips-et és megőrültünk, olyan jó volt. Ha már ott jártunk, rákérdeztünk a szegedi fesztiváléletből ismerős alapító-séfre, Becsey Ákosra, hogy mi van velük. Igazi Survivor-sztori lett belőle.

A SZEGEDI FOOD TRUCK ARCOK, AKIKET A LEZÁRÁSOK SEM TUDTAK MEGÁLLÍTANI

“Különös a sors fintora, főleg akkor, amikor ott állsz a koronavírus-járvány kellős közepén, egy fesztiválokra, rendezvényekre szakosodott üzletet vezetve és azon gondolkodsz, hogy hogyan tovább? Tudod, hogy lépni kell valamerre, mert ha nem, akkor bizony lehúzhatod a rolót lehet, hogy egy életre” – magyarázta Ancsa és Ákos, a Crispy Chips & More alapítója, akik egyébként a guruló konyhán kívül is egy párt alkotnak. A két vállalkozó kedvű fiatal 2017-ben indította el fesztiváljáró food truckját, aztán amikor beütött a Covid-19, elhatározták, hogy nem hagyják magukat. Fix helyet kerestek és meg is találták:

…hónapok óta a Szentháromság utcában lévő BL Luxus Apartmanház udvarán ontják a burgereket, micseket és a házi burgonyából készített, zsír- és olajmentes biochipsüket. Mindezt zöldövezetben, szuper hangulatos környezetben.

A VÁLLALKOZÁS, AMELYNEK ÖTLETE EGY ESTI FILMNÉZÉS KÖZBEN JÖTT

“Néztünk egy filmet, közben majszoltunk egy zacskó chipset és arra gondoltunk, ezt sokkal jobban, háziasan, olajtól való tocsogás mentesen is meg tudnánk csinálni” – mesélte Ákos. Hosszú hónapok fejlesztése következett, a dolog pedig bejött, a Crispy Chips truck rengeteg rendezvényen fordult meg, a vendégek imádták, azonban Ancsa és Ákos arra gondoltak, ez nem elég, több kell: „Ahogy jöttek a vásárlói visszajelzések, igények, úgy fejlesztettük a kínálatot, a chips mellett egy idő után csirkemellet, kézműves burgert, snack-kolbászt és eredeti erdélyi grill különlegességeket, például mics húst is kínáltunk. A kolbászt és a húst egyébként Erdélyből hozzuk, nincs benne pardon” – magyarázta Becsey Ákos.

BATÁTA A CENTRIFUGÁBAN… ÉS EZ KOMOLY!

A krumplit és a batátát kizárólag egy őstermelőtől veszik, akihez a kezdetektől fogva ragaszkodnak, ennél “bióbb” már nem is lehetne a dolog. Sőt, nem csak “bio”, hanem totálisan olajmentes is a chips-ük, nem véletlenül. Az utóbbiak kapcsán egy egészen extravagáns megoldást alkalmaznak:

sütés közben egy speciális géppel gyakorlatilag “kicentrifugálják” belőle az olajat. Egészen látványos a dolog, nagyot néztünk, amikor ott jártunk.

EZ A MICS TÉNYLEG NEM A METRO-BÓL JÖTT

A Szeged365 csapatában sok az Erdély-rajongó, nekünk a Gyilkos-tó és a Békás-szoros a Riviéra. Amikor ott járunk, alap, hogy micset eszünk, éppen ezért nehéz lenne bennünket átverni valamiféle kamu-kolbászkával. Amikor a fent említett burgerünket követően Ákos haveri alapon, kóstoló jelleggel megkínált bennünket egy kis erdélyi micsre, arra készültünk, hogy hamarosan teszünk egy cinikus megjegyzést, azonban nem volt mire,

…ez ugyanis tényleg az eredeti, erdélyi mics!

Ha nem hiszed, kóstold meg, a cheddar-ban fuldokló burgerükkel és a bio-batátával együtt, amit Crispy-ék művelnek, az tényleg jóval több, mint amit egy-egy food truck pultjánál megszokhattunk.

LUSTA VAGY ÚTRA KELNI? RENDELD HÁZHOZ!

Egy szónak is 100 a vége, szerintünk meg kell hogy kóstold valamelyiket, aztán úgyis megfogod az összes többit is.

Itt találod Ancsát és Ákost:

Crispy Chips & More
Szeged, Szentháromság utca 48. 
(a BL Luxus Apartmanház udvarán)

Házhoz rendelnéd?

Keresd őket a Foodpanda és a Volt kínálatában vagy csörögj oda: 06 70 743 0605

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb