Mindenmás

Újabb kollégiummal gazdagodnak a fiatalok: megvan a Szegedi Tudós Akadémia végső helye

Új kollégiummal gazdagodnak a szegedi diákok, ugyanis hosszú évek után a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány megtalálta végső helyét Szegeden. Mint közleményükben írják, hamarosan a Pacsirta utcában kap helyet az alapítvány kollégiuma, ahol közel 50 férőhely kerül kialakításra.

Mint tovább írják, a 2013-ban létrehozott Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány egyik legfőbb eredeti célkitűzése az volt, hogy a szükséges infrastrukturális feltételek és támogatási rendszer biztosításával Magyarországon tartsa az orvosbiológiai kutatások iránt érdeklődő, legtehetségesebb diákokat és kutatókat, egyúttal segítse megteremteni hazánkban a legmagasabb minősítésű tudományos elismerés, a Nobel-díj elnyerésének feltételeit.

A PACSIRTA UTCÁBAN TALÁLTÁK MEG A HELYÜKET

A Szegedi Tudós Akadémia Egyetemi Képzési Programjának egyik fő eleme egy kollégium kialakítása volt, melyben a legkiválóbb hallgatók, a Szegedre látogató nemzetközi mentorok és Nobel-díjas kutatók egy helyen tudnak minél több interakciót kialakítani egymás között. Ezen célkitűzés megvalósítása érdekében vásárolta meg az Alapítvány 2016-ban a korábban a Bartók Béla Művelődési Háznak otthont adó épületet Szeged belvárosában. 2020-ban értékesítésre került, majd 2021 júniusában egy rendkívül korrekt, mindkét fél számára előnyös együttműködés útján a Matthias Corvinus Collegium részére az értékesítés meg is történt. A befolyt összegből a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány egy másik, új kollégiumi épület megvásárlása mellett döntött. Így került 2021. októberében az Alapítvány birtokába az addig szállodaként üzemelő Szeged, Pacsirta utca 31. sz. alatti ingatlan, ahol az Alapítvány eredeti célkitűzésének megfelelően kollégiumot alakít ki hallgatói részére.

50 FÉRŐHELY ÉS MÉG KÖZÖSSÉGI TÉR IS LESZ

Az Akadémia kollégiumában közel 50 férőhely kerül kialakításra. Az épület földszintjén helyet kap egy nagyobb közösségi tér és egy számítógépekkel felszerelt tanulószoba is, melyek kiváló helyszínei lesznek a hallgatók számára a mentorokkal és a nemzetközi mentorokkal szervezett találkozóknak. A fiatalok fizikai aktivitását fitnesz terem szolgálja majd. Az átalakítási munkálatokat követően, várhatóan a következő évtől fogadja az Alapítvány kollégiuma az egyetemistákat. A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány Szegedi Tudós Akadémia Programja az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Hotels in Latvia
'Fel a tetejéhez' gomb