Sport

Dupla meccsnap: csúcsrangadó a Szent Gellért Fórumban, a kékek összecsapása az Újszegedi Sportcsarnokban

Dupla meccsnappal zárjuk a hetet Szegeden: csúcsrangadó jön a Szent Gellért Fórumban, majd ugyanabban az időpontban a kékek összecsapása jön az Újszegedi Sportcsarnokban. A Szeged-Csanád GA a tabella legelején portyázó Vasas FC-t fogadja, míg a Pick Szeged a Fejér B.Á.L. Veszprém csapatát.

Az 1991-es Szeged SC-Vasas osztályzó után egy pillanatig nem kérdés, hogy ha az angyalföldiekkel találkozik bármelyik szegedi csapat, az rangadó. Nem lesz ez másként ma sem, hiszen van miért visszavágniuk. Az első közös meccsüket majdnem napra pontosan 9 évvel ezelőtt játszották Budapesten, és 2-1-re kikaptak a szegediek. Az egyetlen sikerüket ennek a meccsnek a tavaszi visszavágóján érték el, a telt házas SZVSE stadionba. Akkor 3-1-re sikerült nyerniük. Azóta öt alkalommal találkoztak, egyetlen egyszer sem nyertek. Legutóbb, a tavaszi szezonban Otigba Kenneth góljával nyert a Vasas a Szent Gellért Fórumban. Az akkori gólszerző most nem lesz ott az ellenfélben, hétfőn a III. került ellen kiállították, így ma eltiltását tölti, tehát érdekesnek meccsnek nézünk elébe:

  • Merkantil Bank Liga, 13. forduló
  • Vasas FC – Szeged-Csanád GA
  • 17:00
  • Szent Gellért Fórum

FEJÉR-B.Á.L. VESZPRÉM VS PICK SZEGED

A focistáink mellett a kézisek is pályára állnak ma. 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a „Kis Veszprémet”, az idén új néven szereplő Fejér B.Á.L. Veszprémet fogadják az Újszegedi Sportcsarnokban. A veszprémiek jelenleg a kilencedik helyen állnak, öt meccsen két győzelem és három vereség a mérlegük. A nyitófordulóban hazai pályán 34-31-re verték a Komlót, és idegenben győzték le az újonc Kecskemét csapatát, méghozzá magabiztosan: 28-19. A keretükben két egykori szegedi kézilabdás található. A kapus Miklós Gergő évek óta erősíti őket, míg Tóth József a nyáron igazolt a csapathoz, amelyben sok-sok tehetséges, ügyes játékos található. Elég csak megemlíteni a két egykori legendának, Fazekas Nándornak és Éles Józsefnek a gyermekét. Éppen ez a két fiú, Éles Benedek és Fazekas Gergő a gárda legeredményesebb játékosa, előbbi 35, míg utóbbi 23 gólt szerzett eddig.

  • K&H liga
  • Fejér-B.Á.L. Veszprém – Pick Szeged
  • 17:00
  • Újszegedi Sportcsarnok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb