Smart Szeged

Megvan, ki tervezheti meg a Sopron-Szeged M9-es gyorsforgalmi utat

Megvan, hogy ki tervezheti meg az M9-es gyorsforgalmi út következő, mintegy 35 kilométeres szakaszát – írja a Napi.hu. A teljes út hossza 320 kilométer lesz és a Sopron-Szombathely-Nagykanizsa-Szekszárd-Szeged nyomvonalon fut majd.

Közös ajánlattevőként az UNITEF’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. valamint a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. tervezheti az M9-es gyorsforgalmi út következő, mintegy 35 kilométeres szakaszát, nettó 298 millió forintért. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyerteseknek az M9-es gyorsforgalmi útnak az 54-es és az 53-as számú főút közötti szakaszát kell megtervezniük (a szakasz a Dél-Alföldön húzódik, valahol Baja és Tompa térsége között).

320 KILOMÉTER HOSSZAN FOG FUTNI, SOPRON ÉS SZEGED KÖZÖTT

Az új út közel 35 kilométer hosszú, új nyomvonalon vezetett 2×1 sávos, de távlatilag 2×2 sávos autóúttá fejleszthető gyorsforgalmi út. A nyertesek feladata az út tanulmánytervének elkészítése, környezeti hatástanulmány készítése, valamint a környezetvédelmi engedély megszerzése. A tervezőknek legalább 2 alternatív nyomvonalat kell megvizsgálniuk.

Az M9 nyomvonala a következő lenne:

  • Sopron
  • Szombathely
  • Nagykanizsa
  • Szekszárd
  • Szeged.

Az M9-es hossza 320 kilométer. A megközelítőleg 38 kilométer hosszban tervezendő M9-es gyorsforgalmi út kétszer két forgalmi sávos, fizikai elválasztással rendelkező autóút lesz, a tercezői pedig az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. és a Pannon 2010 Zrt.

Forrás: Napi.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb