Szegedi Arcok

“Egy hajszálon múlott az életem” – exkluzív Szeged365 interjú Vincze Gáborral, aki éppen, hogy megúszta a hétfő esti M5-ös tömegbalesetet

Közvetlenül a hétfő este karambolozó kamion mögött hajtott, azonban az ütközés pillanatában jött egy “isteni sugallat” és elrántotta a kormányt Vincze Gábor “Vinyó” közismert szegedi autogramgyűjtő, így a mögötte haladó két autó nem a kocsijába, hanem az orra előtt karambolozó vontatmányba ütközött. “Egy hajszálon múlott az életem” – mesélte portálunknak a szegedi fiatalember, aki részletesen elmondta, mit élt át a tömeges karambolban, sőt, azt is, szerinte miért kellett túlélnie a történteket.

EZ TÖRTÉNT: NÉGYES KARAMBOL, HÁROM SÉRÜLT, HAJNALIG TARTÓ TELJES ÚTLEZÁRÁS

Egymásba futott egy kamion, egy furgon és két személygépkocsi az M5-ös autópályán, Csengele közelében – írtuk meg hétfő este. A Budapest felé vezető oldal 128. kilométerénél történt balesetben után három sérültet hoztak Szegedre, a helyszínelés hajnalig tartott.

A hétfő esti cikkünk az esetről:

EGY SZÁZADMÁSODPERC AZ ÉLET: VINYÓ PONT AZ ÖSSZETÖRT KAMION MÖGÖTT VOLT, HA NEM RÁNTJA EL A KORMÁNYT, Ő KAPTA VOLNA HÁTULRÓL A KÉT AUTÓT

Vincze Gábor alias Vinyó, Szeged közismert autogramgyűjtője Kecskemétre tartott tegnap este, közvetlenül a másodpercekkel később összetört kamion mögött haladt, amikor megtörtént a baj. “Egyedül mentem, a külső sávban haladtam közvetlenül a kamion mögött, amikor megtörtént a baj” – mesélte kedd délután Vinyó, aki még mindig a történtek hatása alatt volt, amikor beszéltünk. Mint magyarázta, a bal oldali, belső sávban ment a kis furgon, amely hirtelen elkezdett a jobb sávba, kifelé menni, a kamion pedig hátulról nagy erővel belement.

“Nem tudom, mi ütött belém, jött egy isteni sugallat és elrántottam a kormányt plusz fékeztem egy hatalmasat” – emlékezett vissza, mint mondta, századmásodperceken múlt az élete. “Kirántottam az autót a jobb szélső, leállósávba, a mögöttem jövő másik két kocsi pedig egyenesen a kamionba csapódott. Ha nem kapcsolok, minimum öt résztvevős lett volna a baleset, én is ott lettem volna” – magyarázta.

KIUGROTTAM A KOCSIBÓL ÉS ODAROHANTAM A RONCSOKHOZ MEGNÉZNI, ÉLNEK-E A RÉSZTVEVŐK

Kézifékkel állt meg a jobb szélső sávban, nyomott egy vészvillogót, kiugrott az autóból és a helyszínen lefékező többi autóssal együtt odarohant megnézni, mi van az összetört autókban lévőkkel. “Rettenetes volt az egész, minden egyszerre történt. Senkihez sem mertünk hozzáérni, nehogy még nagyobb bajt okozzunk. Az összeroncsolódott autókban lévő sérültek kommunikáltak, elmondták hogy hol fáj nekik” – emlékezett vissza a közismert szegedi autogramvadász, aki megjegyezte, nagyjából 10-15 perc alatt a mentők, a rendőrök és a tűzoltók is a helyszínen voltak.

Az alábbi fotókat Vinyótól kaptuk, szerintünk mindent elmondanak az eset súlyosságáról:

“ANYUKÁM SEGÍTETT”

Egy ilyen, a Végső Állomás című film második részének sztrádajelenetéhez hasonlatos eset kapcsán az ember fia nem bírja ki, hogy ne kérdezzen rá az interjúalanynál: szerinted miért úsztad meg ép bőrrel? Vinyó erre a kérdésre annyit mondott, szerinte a négy hónapja elhunyt Édesanyja segített odafentről. “Nevezhetjük isteni sugallatnak, azonban hiszek benne hogy Anyukám irányít odafentről” – mondta a szegedi fiatalember, aki egy gyönyörű kislány apukája, így még sokáig szükség lesz rá.

Mint mesélte, hajnal 2 és 3 között hagyhatták el a helyszínt, addig tartott a teljes útzár. Egész éjjel nem aludt, sőt, még délután 4 környékén (amikor az interjút készítettük vele) is a történtek hatása alatt volt.

Névjegy: Vincze Gábor, Vinyó. Innen ismerheted cikkünk főszereplőjét: szegedi focista, autogramgyűjtő. Ahol Magyarországon világsztárok vannak, általában Vinyó is ott van. Az alábbi, Szegeden készült fotókon többek között a 2020-as nyár legnagyobb slágerét (In my Mind) elkövető Dynoro-val, a Jászai Mari díjas Ónodi Eszterrel (Aranyélet) és a hamarosan Szegedre érkező Böjte Csaba ferences szerzetzessel látható.

A baleset sérültjeinek Gáborral közösen mielőbbi teljes felépülést kívánunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb