Mindenmás

Fuss, Forrest! Gyalog próbált menekülni a román embercsempész az M5-ösön

Futni hasznos dolog, javítja az állóképességet, jót tesz a szív – és érrendszernek plusz akkor is jól jön, ha éppen kergetnek. Az utóbbit próbálta meg előnnyé kovácsolni az a 32 éves román sofőr, aki – miután 9 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében – futva próbált meg elmenekülni az M5-ös autópályán kedd reggel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztálya (bocs, tudjuk, hosszú volt, de ez a nevük) jelzése alapján a Pest megyei rendőrök kedd reggel 7 óra 20 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőhelyénél vezettek ki egy német honosságú kisteherautót. A járművet egy román állampolgár vezette, a csomagtérben 9 külföldi tartózkodott.

A sofőr megpróbált futva menekülni, de nem volt elég fürge: a rendőrök a közeli erdőben legyorsulták.

A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a román férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Forrás és fotó: Police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb