Mindenmás

Hamarabb zárhatnak Szenteste napján a kisebb szegedi üzletek is

Mindig mondjuk, hogy ne hagyjátok az utolsó pillanatra a karácsonyi és ünnepi vacsorához szükséges nagybevásárlást, de ezt most nem csak a nyugalom megőrzésére alkalmas előrelátás, hanem a boltok esetleges hamarabbi zárása is indokolhatja az idén. A korábbiakban megszokott 14 óra körüli zárás helyett már délben hazamennének a családjukhoz a boltok dolgozói is december 24-én, legalábbis ezt a kezdeményezés vetették fel az ágazat képviselői.

Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta: a túlnyomórészt hazai kis- és közepes vállalkozásokból álló szövetségük támogatja a kiskereskedelmi egységek december 24-i nyitvatartásának módosítását aszerint, hogy az üzletek a jelenleg érvényes 14 óra helyett országosan és egységesen, legfeljebb 12 óráig lehessenek nyitva.

Fotó: portfolio.hu

A főtitkár elmondta, hogy a munkaadói érdekképviseletet a dolgozók képviselői keresték meg. A szakszervezetek azt kérték: ebben az évben legyen irányadó, hogy a pultok, kasszák mögött egész évben helytálló alkalmazottaknak minden korábbinál többet számítana, ha karácsony előtt két órával hamarabb tehetnék le a műszakot és juthatnának haza a családjukhoz.

A döntés még nem végleges, a jövő hét folyamán pont kerül a javaslat végére.

A lap értesülése szerint a kedvezőnek tűnő végeredményre utaló, teljes iparági konszenzus – a vidéki bolthálózatok helyi igényekhez igazított álláspontjával együtt – a jövő hétre alakulhat ki.

És ahogy írtuk, többe kerülhet az idén az ünnep:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb