Sport

Csata a Tiszavirág Sportuszodában: 12-8 – ra kaptunk ki a Fraditól

A kupagyőztes Ferencváros négy góllal, 12-8-ra nyert a Szeged vendégeként a férfi vízilabda OB-I szombati játéknapján a Tiszavirág Sportuszodában. Szoros meccs volt, rengeteg szegedivel a lelátón.

Szegedi VE-FTC Telekom 8-12 (0-2, 3-3, 3-3, 2-4)
E.ON OB I, 5. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 250 néző. Vezette: Kun, Kevi.
SZVE: Molnár D. – Kardos 1, Tóth Gy., Baj 2, Hajdu, Vékony, Lakatos 3. Csere: Gyapjas (kapus), Sánta 2, Rébeli Szabó, Mekkel, Horváth Zs., Pörge, Leinweber O. Vezetőedző: Kiss Csaba.
FTC: Szakonyi – Merkulov 3, Vámos 1, Ubovics 1, Vigvári 3, Jansik Sz. 3, Nyíri B. Csere: Fekete, Molnár, Damonte. Vezetőedző: Varga Zsolt.

A csapat tudósítása, a szombati összecsapásról:

“Boros Tamás és Kürti Dominik sérülés miatt nem szerepelt a Ferencváros elleni hazai bajnokin, így több SZVPS-fiatal került be a keretünkbe. Jól kezdett a BL-ben is vitézkedő Fradi, pedig az első nagy lehetőség a miénk volt, azonban hiába került ziccerbe Hajdu Attila, nem tudott gólt szerezni, mert szabálytalankodtak vele szemben, azonban a játékvezetők sípja néma maradt. Az első negyedben a jól védő Molnár Dávid kapujába kétszer köszöntek be a vendégek, de nem volt semmi gond a játékunkkal, mert megvoltak a helyzeteink.

Parádésan indult a második nyolc perc. Baj Marci szépített, majd 1-3 után 3-3-ra egyenlítettünk. Ebben benne volt egy parádés Lakatos Soma gól is, fiatal játékosunk zseniális ejtéssel vette be a kaput.

A közönség élvezte a játékot, mi pedig harcoltunk, küzdöttünk. A harmadik negyedben 7-4-re lépett el az FTC, de előbb Lakatos Soma, majd Baj Marcell talált a kapuba. 6-7 állt a Tiszavirág eredményjelzőjén. Gyapjas Brendon is remekelt, így többször is jött a taps a lelátóról. A negyedik negyedben is megmaradt az erőnk, a fiatalok, Leinweber Olivér, Pörge Zsombor és Rébeli Szabó Benedek is sokat tett azért, hogy végül a Ferencváros csak négy találattal, 12-8-ra győzzön le bennünket.”

Folytatás november 3-án idegenben, Debrecenben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb