Mindenmás

Esernyőt a kézbe: kedden a hidegfront vet véget a nyugodt időnek, majd egy zivatar is elsöpör bennünket Szegeden

Vége a szép, őszi időjárásnak Szegeden, kedden egy hidegfront rondít bele a november első hetébe. Térségünket hajnalban éri el egy nagyobb csapadékzóna, így reggel érdemes lesz esernyővel a kézben elindulni. Az eső délutánig kitart, majd szépen lassan felszakadozik a felhőzet Szeged felett. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. Hajnalban 9-10 fokot, majd napközben 15-16 fokot mérhetünk Szegeden.

Míg a keddi hidegfront szolidan tör be a térségünkbe, addig a csütörtöki napunk már mozgalmasabb lehet: 23-24 fok és zivatarok is jöhetnek Szegedre. Az Időkép előrejelzése szerint ekkor egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, melynek előterében erős, viharos délies széllel igen meleg levegő érkezik a déli és keleti tájakra. Itt napközben a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot, a legmelegebb tájakon 23-24 fok is lehet.

NOVEMBERI ZIVATAR SZEGEDEN

A front felhőzetéből a hajnali, reggeli órákban az ország nyugati, északnyugati felén kell intenzív esőre, záporokra számítani, majd napközben a délnyugat felől érkező csapadékgócok fokozatosan kelet, délkelet felé helyeződnek. A jelenlegi számítások szerint úgy tűnik, hogy főként délen és az Alföldön zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarok akár vonalba is rendeződhetnek, elsődleges veszélyforrásuk a felhőszakadás lehet, emellett viharos széllökések kísérhetik őket. A front mögött pénteken már nyugodtabb, országszerte hűvösebb időre van kilátás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb