MindenmásVideo365

Technikai baki volt a Deák Ferenc utca végén lévő felfestés oka: lehet balra kanyarodni!

Hétfő estére alaposan teleszaladt a levelezőfiókunk egy közlekedési anomáliával, amely a belvárosban közlekedőkre vár a hosszú hétvége óta. Egy frissen felfestett jelzés és egy, a posta sarkára kitett tábla alapján tilos balra kanyarodni a Deák Ferenc utca Híd utca felőli végén, az utcából kihajtva vagy egyenesen, a Victor Hugo, vagy jobbra, a Széchenyi tér irányába lehet haladni. A dolog azért is izgalmas, mert így papíron mission impossible feljutni a belváros felől a hídra. Rákérdeztünk az illetékeseknél, mi történhetett.

Az eredeti cikkünk, hétfő estéről:

A helyzet azért is izgalmas, mert a felfestés és a tábla dacára 10-ből 9 szegedi autós fogta magát és balra fordulva felhajtott a hídra. A délelőtti órákra egyébként a táblát már elfordították, ami normál esetben egyet jelent a hatályon kívül helyezéssel. A hídra feljutni jelenleg az Oskola utca és a Stefánia rekonstrukciója miatt nincs is nagyon más lehetőség, maximum a Tömörkény Gimnázium irányából érkezve,

  • a Somogyi utca,
  • Révai,
  • Tömörkény,
  • Béla utca,
  • Roosevelt tér,
  • Victor Hugo,
  • Deák Ferenc utca útvonalon, azonban ezt összehozni gyakorlatilag lehetetlen, főleg csúcsforgalomban, ezt a szakaszt tényleg nem erre tervezték.

RÁKÉRDEZTÜNK A SZEGED PÓLUSNÁL, MI TÖRTÉNHETETT

Több városházi forrásunk is azt válaszolta napközben, technikai baki áll a dolog hátterében, azonban addig nem szerettük volna leírni, hogy “menjetek balra”, amíg nem érkezik meg a hivatalos válasz. Az illetékes Szeged Pólustól nemrég futott be az utóbbi, ezt változtatás nélkül közöljük:

“A kivitelező megkezdte a végleges útburkolati jelek felfestését és a forgalomirányító táblák kihelyezését. Egyeztetéseink alapján, a végleges táblák letakarásra, a végleges útburkolati jelek áthúzásra (ideiglenes leragasztással) kerülnek, azok életbelépéséig. Ezek nem történtek meg a Híd utca – Deák Ferenc utca kereszteződésében. Intézkedtünk a kivitelező felé, hogy a helyszínen csak az ideiglenes forgalmi rendnek megfelelő táblák és jelölések legyenek láthatóak. A kivitelező az ideiglenes forgalmi rendet visszaállítja.”

Magyarán mondva, a felfestett nyilak már a végleges, a rekonstrukciós munkák befejezését követően érvénybe lépő jelek, amelyeket sárgával le kellett volna ragasztani a kivitelezőnek, azonban ez valamiért nem történt meg. Mint a Szeged Pólus írta, már intézkedtek, az illetékesek hamarosan visszaállítják az ideiglenes forgalmi rendet.

Vigyázzatok magatokra, egyben nagyon köszönjük a rengeteg olvasói jelzést az eset kapcsán!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb