Sport

Együttműködésről állapodott meg a PICK Szeged és a Szegedi Kortárs Balett: jótékonykodnak, csokit gyűjtenek és az egészséges életmódot hirdetik

Hosszútávú együttműködésről állapodott meg a PICK Szeged Kézilabdacsapat és a Szegedi Kortárs Balett. A két együttes városunk és régiónk abszolút kiemelkedő, nemzetközi hírű márkája. Az együttműködéssel a Hanbdall Family és a KOBAK – a Kortárs Balett Klub egy nagy közösséget alkot a jövőben – olvasható a Pick Szeged Kézilabdacsapat hivatalos oldalán.

Mint írják, otthonunkon, Szegeden, a mozgáson, és az egészséges életmódon kívül számos közös érték köti össze a két csapatot, így nagy öröm és büszkeség, hogy a mai naptól együtt építik a helyi közösséget, együtt folytatják társadalmi szerepvállalásaikat. Egymás népszerűsítése és kölcsönös támogatása mellett a céljuk az, hogy a Handball Family és a KOBAK együttműködésével még izgalmasabb és színesebb közösséget hozzanak létre, amely Szeged és a régió lakosságát szolgálja.

SPECIÁLIS OTTHONBAN ÉLŐ GYEREKEK INTEGRÁLÁSA A MOZGÁS VILÁGÁBA

Közös projektjeik már el is kezdődtek, melynek első lépéseként a táncművészek és a sportolók csatlakoztak a „KöJkök a gyermekotthonban” egyesület támogatóihoz, így a gyermekek megtekinthetik és közelebbről is megismerhetik a táncelőadásokat, és a sportmérkőzéseket. A hódmezővásárhelyi gyermekotthon lakói nemrég a Szegedért Alapítvány Gálaestjén a Concerto című táncjátékot nézték meg, találkoztak Juronics Tamás művészeti vezetővel, Pataki András igazgatóval, és mosolyogva vették körbe Heim Boglárka táncművészt. Ezt követően a PICK Szeged Komló elleni mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokba látogattak, ahol többek között Mikler Rolanddal találkoztak, de természetesen a PICK Bullal is összebarátkoztak.

FIGYELEMFELHÍVÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK FONTOSSÁGÁRA

Egészségünk megőrzése mindannyiunk számára a legfontosabb feladat. Dr. Bella Zsolt indítványozására októberben együtt csatlakoztak a NOÉ Egészségközpont kampányához, hogy felhívják a figyelmet a szűréseken való részvétel fontosságára. A nők méhnyakrák és a férfiak középgarat rákjának kialakulásában a HPV fertőzés a legjelentősebb rizikófaktor, előfordulása meredeken emelkedik. Rendszeres HPV alapú szűréssel a megbetegedés korai stádiumban kiszűrhető és megfelelő kezeléssel a daganat kialakulása elkerülhető. Rendszeres szűrővizsgálat hiányában a daganatos megbetegedések gyakorisága drámaian növekszik, késői stádiumú felismerés esetén a gyógyítás esélyei csökkennek. 

KÉK-FEHÉR CSOKIGYŰJTÉS AZ ÁLLAMI GONDOSKODÁSBAN ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA

A Szegedi Csillagai projekt örömmel csatlakozott az MTK csapatának idei Kék-fehér Csokigyűjtés kampányához, melynek kedvezményezettje most a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató intézmény. November 5. és december 5. között az MTK Budapest, valamint a PICK Szeged kézilabdacsapat mérkőzésein, december folyamán pedig a Szegedi Kortárs Balett Diótörő előadásain várják a közönség csokoládé felajánlásait, mellyel az állami gondozásban élő gyermekek karácsonyát tehetjük közösen szebbé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb