Közélet

Hat szegedi általános iskola is bekerült a TOP 100-ba, kategóriagyőztes a Radnóti

Az idén már 4. alkalommal készítették el a Legjobb általános iskolák országos összeállítást, amely ebben az évben 2428 iskolát tartalmaz az ország egész területéről. Az első száz között hat szegedi intézményt találtunk, a legelőkelőbb helyen az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (ex-Ságvári) landolt, ők a tizenkilencedikek a listán. Az idén több extra kategóriát is hirdettek, a stabilan jól teljesítő iskolák országos listájának első helyét a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium húzta be.

HAT SZEGEDI ISKOLA IS A TOP 100 – BAN: ÉLEN A SÁGVÁRI, A JUHÁSZ GYULA ÉS AZ ARANY JÁNOS

A lista készítésekor az utolsó 5 év kompetencia eredményeit vizsgálták át és több százezer adatot dolgoztak fel. Az első a fővárosi Szabó Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola lett, a második Ibolya Utcai Általános Iskolát (Debrecen) leszámítva a TOP 10 csakis budapesti intézményekből áll. Az első 100 listája azonban már sokkal izgalmasabb szegedi szempontból, ezen a listán rögtön hat iskolánk is remekül szerepelt:

  • SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (19.)
  • SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája (72.)
  • Arany János Általános Iskola (74.)
  • Tisza-parti Általános Iskola (82.)
  • Béke Utcai Általános Iskola (90.)
  • Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola (96.)

KATEGÓRIAGYŐZTES A RADNÓTI

Az idén a hagyományos TOP 100 mellett elkészült a “Stabilan jól teljesítő iskolák listája” is, amelyben tarolt a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium. A Tisza Lajos körúti, 4 és 6 osztályos középiskola a rangsor első helyén trónol, amelyhez szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb