Mindenmás

Napi pakk: 15 fok, őszi idő, némi közlekedési felbolydulás és fűtés-kimaradás lesz ma Szegeden

Felhős, őszi, kissé morcos időjárással rúgja ránk az ajtót a szerda Szegeden, de délutánra 15 fok köré melegszik a hőmérséklet, ami novemberhez képes elég elfogadható. Lesz némi közlekedési felbolydulás és egy kis fűtés-kimaradás is Szegeden. Mutatjuk a nap legfontosabb infóit, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Győző, Bálint, Bertold, Hubert, Huberta, Hubertusz, Ida, Malakiás, Szilvia, Szilvió, Szilviusz, Valentin.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Magyar Tudomány Napja. Annak emlékére, hogy 1825-ben ezen a napon Gróf Széchenyi István felajánlotta birtokainak egyéves jövedelmét a Magyar Tudós Társaság – a mai Magyar Tudományos Akadémia – megalapítására.
  • 115 éve jött létre a segélykérő morse kód, a tititi-tátátá-tititi, vagyis az S.O.S.
  • 100 született Charles Bronson amerikai filmszínész (A piszkos 12, Volt egyszer egy vadnyugat).
  • 85 éve hunyt el Kosztolányi Dezső költő, író, publicista.
  • 74 éve Nagykanizsán megszületett Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznő (Macskák musical).

A PÁRÁS, KÖDÖS REGGEL UTÁN FELHŐS MARAD AZ ÉG

Szerdán párásan, ködösen indul a nap Szegeden, átmenetileg szitálás, ködszitálás, gyenge eső is előfordulhat. Napközben sem jut túl sok napsütés Szegedre: megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és estétől már egyre többfelé eshet. A keleti-délkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban -1 és +6, délután 8 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

MÉG HAT UTCA LEZÁRVA: MINDEN FONTOS KÖZLEKEDÉSI INFÓ EGY HELYEN

A jelenleg is zajló, Budapesti körúti, Oskola utcai és Stefánián végzett munkálatok mellett útburkolat-rekonstrukcióba kezdenek még hat utcában Szegeden, ami még egy kicsit felborítja a közlekedést. Van jó hír is: technikai baki volt a Deák Ferenc utca végén lévő felfestés oka, tehát lehet balra kanyarodni.

FŰTÉS NÉLKÜL MARAD PÁR OTTHON SZEGEDEN

Szerdán munkálatokat végez az MVM Démász Áramhálózati Kft. Szegeden, ami a fűtés szolgáltatás kiesését fogja eredményezi néhány utcában 8 és 16 óra között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb