Mindenmás

Mindenki nyugodjon meg, lesz még egy LIDL Szegeden

Valahogy éreztük, hogy a Makkosházi körúti ALDI nyár közepi megnyitása nem marad válasz nélkül és tessék: hamarosan LIDL lesz az egykor Sever Center, jelenleg XIN Park néven üzemelő Vásárhelyi Pál utcai áruházból (egészen pontosan, annak egy részéből). A parkolóba mutató kék-piros-sárga megállítótábla már kint, felhúzták a bevásárlókocsi-tárolót és az épület homlokzatán is ott virít már a német szupermarket-lánc logója.

Az újdonságra Dénes nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket, az alábbi fotókat is tőle kaptuk. Így fest a homlokzat:

…a tároló:

…és a belső tér:

Az utóbbi fotón már jól látszik, hogy valami nagyon készül az épületben. Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, a LIDL csak a földszint egy részét fogja elfoglalni (ez Dénes fotóin is látszik), az emeleten és a földszint másik részén megmarad a jelenlegi kínálat. A komplexum jobb alsó sarkában egykor pizzériaként működő üzlethelyiség már két éve üres, ennek tudomásunk szerint továbbra sincs bérlője. A nyitás dátumára rákérdeztünk a LIDL sajtóosztályánál, amint megérkezik a válaszuk, jövünk vele!

A Lidl Európa egyik vezető diszkontáruház-lánca, melynek székhelye Neckarsulmban található. 32 országban van jelen 11 200 áruházzal és több mint 200 logisztikai központtal (2021. márciusi adatok), több mint 310 000 munkavállalót foglalkoztat világszerte. A Lidl a Schwarz Gruppe leányvállalata, de a csoporthoz tartozik a Kaufland hipermarketlánc is. A Lidl Magyarországon 2004-ben kezdte meg működését, Szegeden jelenleg két helyen, a Szabadkai úton és a Makkosházi körúton üzemeltet szupermarketeket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb