Közélet

Venom, te vagy az? Fekete trutyi úszik a Tiszán Szegednél, rákérdeztünk az ATIVIZIG-nél, hogy mi a frász az

Érdekes fotókat kaptunk ma Lucától, mégpedig arról, hogy valami fekete trutyi ömlött a Tiszába a Kiskőrössy Halászcsárdánál. Kíváncsiak is lettünk az ismeretlen anyag felbukkanásának okára, ezért ráírtunk rögtön az ATIVIZIG-re, hogy tudják-e, hogy mégis mi a frász az? Nos, a dolog érdekessége az volt, hogy bizony először az igazgatóság sem tudott a jelenségről, majd bejelentésünkre kimentek bevizsgálni azt.

Mint a válaszlevelükben elárulták, az ATIVIZIG Szegedi Szakaszmérnökség munkatársai helyszíni bejárást tartottak a mai napon a bejelentésben megjelölt helyszínen. A bejárás során szakemberek megvizsgálták az igazgatóság kezelésében lévő Tápéi és Szillér-Baktó-Fertői-főcsatorna nyomvonalát is, az esetleges szennyeződés forrásának azonosítása miatt.

MEGLETT A LUDAS

Mint tovább írták, a szemle a Tápéi-főcsatorna hullámtéri szakaszán és annak torkolatánál kezdődött, ahol a szeged365.hu által küldött fotónak megfelelően a vállalat munkatársai is észlelték a Tisza vizétől elütő (sötét, szinte fekete) színű befolyást.

“A Szillér-Baktó-Fertői-főcsatorna 0+500 csatornakilométer szelvényében, a volt SZEOL pálya vonalában, használt termál- és csapadékvíz bevezetés lett kiépítve még 2019-ben, mely az új Tiszavirág uszoda vízelvezetését oldja meg. A használt termálvíz bevezetése a főcsatornába a bejárás idején is folyamatban volt. A vezeték üzemeltetője a Geotermikus Kft., akik azt a tájékoztatást adták, hogy a fentiekben említett termálvíz vezeték tisztítása zajlik, és az ennek során kioldódó anyagoktól lett sötét színű a víz, melynek környezetkárosító hatása nincs”

– tudatta velünk a probléma forrását az ATIVIZIG, majd azt is hozzátették, hogy a vezetéktiszítási munkák várhatóan még további két napig folytatódnak, ezért ne ijedj meg, nem Venom és a Leviatánok jelentek meg Szegednél.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb