Szegedi ArcokVideo365

A szegedi rallys fiúk egy pillanatra sem pihennek: most épp újszerű asztalokat juttatnak el egy üllési óvodába

Szegeden és környékén már mindenki jól ismerheti a KAM Home Goes 2 Bamako rally csapatát, akik ott bukkannak fel, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, hogy adományaikkal örömet szerezzenek. Muráti Kamilló és Botyánszki Bence ezúttal az üllési Csigabiga Óvoda és Bölcsőde számára juttat el olyan újszerű asztalokat, melyeket eddig a Szegedi Nemzetközi Általános Iskola diákjai használtak, s melyek még túl jó állapotúak a nyugdíjba vonuláshoz, így várhatóan a héten új otthonukba költözhetnek.

AZ ASZTALOK MINDEGYIKE ÁLLÍTHATÓ MAGASSÁGÚ ÉS EGY RÉSZÜK ÁLLÍTHATÓ SZÖGŰ LAPPAL RENDELKEZIK A RAJZOLÁSHOZ ÉS FESTÉSHEZ

Ökrös Tímea, a Szegedi Nemzetközi Általános Iskola igazgatónője elmondta, intézményükben megújulnak a bútorok és így már feleslegessé váltak a régi asztalok, azonban nem volt szívük azokat kidobni, szerették volna, ha valahol még tudják használni őket és nem tűzifa lesz belőlük, ezért vették fel a kapcsolatot a rallys srácokkal, akik örömmel segítettek új helyet találni az iskolai berendezéseknek. Az adományozásra kerülő körülbelül 10 asztal mindegyike állítható magasságú, így kisebb és nagyobb gyermekek számára is tökéletes lesz, egy részük pedig állítható szögű lappal rendelkezik, úgynevezett művészasztal, így segítheti a festésben és a rajzolásban kibontakozni az ovisok kreativitását.

ÖT ÉVE, AZ ISKOLA ALAPÍTÁSA ÓTA HASZNÁLTÁK AZ ASZTALOKAT A KISDIÁKOK

“A gyerekeknek nagyon kedvesek ezek az asztalok, mert előszeretettel firkálgattak rájuk, titokban belevésték itt-ott az aljukra a nevüket. Számunkra azért is fontosak, mert ez az ötödik tanévünk, és ezekkel az asztalokkal indultunk, már itt vannak az iskola alapítása óta.” – árulta el Ökrös Tímea, s hogy azok a legjobb helyre kerüljenek, abban nagy segítséget nyújtott a KAM Home Goes 2 Bamako rally csapata.

A NAPOKBAN MEG IS ÉRKEZNEK A BÚTORDARABOK ÚJ OTTHONUKBA

“Az iskolával úgy kerültünk kapcsolatba, hogy ismerjük a partner óvodájának a vezető igazgatóját, aki felvette velünk a kapcsolatot, hiszen látja, hogy mi milyen sokat jótékonykodunk és megkérdezte, nem – e tudunk olyan helyet, ahol szükség lehet kisgyermek asztalokra. Elkezdtük keresgélni a megfelelő intézményt az adományoknak és így találtunk rá az üllési Csigabiga Óvoda és Bölcsődére, ahol azt mondták szívesen fogadnák az asztalokat, mert éppen szükség is lenne rájuk, úgyhogy a napokban ezt házhoz is szállítjuk nekik” – mesélte el Muráti Kamilló, csapatkapitány, aki abba is beavatott minket, az üllési óvodában már nagyon várják az új bútorokat a gyerekek.

A RALLYS SRÁCOK MÁR GŐZERŐVEL SZERVEZIK KÖVETKEZŐ JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓJUKAT: DECEMBERBEN VÉRADÁSRA HÍVJÁK A SZEGEDIEKET

A rallys srácok azonban egy pillanatra sem állnak meg, az iskolai asztaladományok mellett már gőzerővel készülnek a második nagy véradásukra is, melyre decemberben kerül sor négy helyszínen: Szegeden a Szegedi Regionális Vérellátó Központban, Békéscsabán, és Budapesten két helyen is.

Videónkban Ökrös Tímea igazgatónő és Muráti Kamilló meg is mutatja nektek a szóban forgó asztalokat, nézzétek meg velünk!

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb