Szegedi Arcok

Vadonatúj Garden fogások, amelyek után még Balla Géza és Korda Gyuri bácsi is megnyalja mind a tíz ujját

Nem semmi pörgés van a szegedi Garden Bistro & Beach háza táján, megújult az ételkínálatuk, a jövő hétvégén Liba Napokat tartanak, személyesen tart náluk borvacsorát Balla Géza, sőt, a végén még Korda Gyuri bácsi és Balázs Klári is betoppan a Damjanich utcába. Te sem tudsz bennünket követni? Tételekbe szedjük a szegedi év vége legnagyobb Garden-durranásait, ha szereted a hasad, ez a cikk Neked készült!

AKI A (FÉL) KACSÁT SZERETI, ROSSZ EMBER NEM LEHET

Vadonatúj fogásokkal ugrott fejest a szegedi őszbe a Garden Bistro & Beach, akik összehozták a környék legemberesebb téglalap-pizzáját plusz a város legkreatívabb kajaneve címre is simán pályázhatnak. Az előbbi egy 42 centi hosszú, szögletes csoda, ha már Halloween környékén járunk, sütőtökkrém (!) alappal, baconnel, mozzarellával, parmezánnal és az egész kompozícióval klasszul harmonizáló sült hagymával.

Így néz ki, ember legyen a talpán, aki egyedül megküzd vele:

Klasszikus fogás, modern verzióban, abszolút kreatív névvel az “Aki a fél kacsát szereti rossz ember nem lehet” nevű fogás, ami, akárcsak a neve mutatja, egy fél kacsát takar sütve, káposztás tésztával és házi szilvakrémmel. Szintén újdonság a Garden-féle sült első csülök forgatott parázsburgonyával és párolt káposztával, legutóbbi ott jártunkkor mi ezt kóstoltuk, 10/10 volt.

COMING SOON: MÁRTON-NAPI LIBACSODÁK A DAMJANICH UTCÁBAN

“Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – hangzik a vészjósló üzenet, ha szeretnéd elkerülni a fentieket, foglalj asztalt a jövő heti Liba Napokra. A lakoma főszereplői, a teljesség igénye nélkül:

  • Piros ropogósa: libatepertő, friss zöldségek, lilahagyma, parasztkenyér.
  • Ludas Matyi kedvence: sült libacomb, házi káposztás rétes, libazsíros burgonyapüré, szatmári szilva ragu.
  • Döbrögi uram lakomája: rozmaringgal konfitált libacomb, liba melle sült fokhagymával, ropogós libamáj, füstös sárgaborsókrém, kolbászmorzsa.
  • Kisbíró szendvicse: tépett libahús, házi buci, sült füstölt sonka, rukkola, hagymalekvár, cheddar, coleslaw, fűszeres steak burgonya.

A Márton-napi kínálat csakis jövő csütörtöktől vasárnapig érhető el, mi a helyedben még ma lefoglalnánk egy asztalt, biztos ami biztos (+36-70-427-3366).


FELKÉSZÜLNEK: BALLA GÉZA, KORDA GYÖRGY, BALÁZS KLÁRI

Ahogy a Soho Party énekelte, az éjjel soha nem érhet véget. Valahogy így van ez a Garden Bistro esetében is, ahol ahogy befejeződik egy program, már indul is a következő, rögtön a Liba Napok után a Szegedi Borfesztivál közönségkedvence érkezik Erdélyből, a 2018-as Év Bortermelője díjas Balla Géza. A legenda hozza a kedvenc borait, a Garden séfjei a hozzájuk tökéletesen passzoló fogásokat, Te pedig a barátod, barátnőd, vagy akit csak jól esik.

A további részletek és a komplett menü ITT várnak Rád, asztalt foglalni a +36-70-427-3366 számon tudsz. Az igazi ultimate Garden-élmény ever december 3-án érkezik, Korda György és Balázs Klári képében, azonban ezt már csak érdekességként írtuk le, nem ajánlatként – az eseményre az összes asztal elkelt már hetekkel ezelőtt.

A többire még (éppen) nem.

Siess.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb