BlogSzegedi ArcokVideo365

Szegedi Sikersztorik: taroltak a szegedi lányok az I. Fit Kid Online Európa Kupán, két bajnoki cím is született egyéniben

Újabb szegedi sikerről számolhatunk be nektek, ugyanis az október 30. és 31. között megrendezett I. Fit Kid Online Európa Kupán taroltak a szegedi Phoenix Fitness versenyzői. A lányok maximálisan odatették magukat és igen szép eredményekkel végeztek a megmérettetésen, valamennyi versenyszámban dobogós helyezést értek el.

KÉT EURÓPA BAJNOKI CÍMET IS SZEREZTEK A PHOENIX FITNESS VERSENYZŐI A KUPÁN

Maga a Fit Kid, mint sportág a gyermek fitnesst jelenti, amelyben a ritmikus gimnasztika, az akrobatika és a tánc alapjai ötvöződnek. Ebben az évben a Covid helyzetre való tekintettel, megváltozott körülmények között online kerülhetett sor az Európa Kupára, amelyre a gyerekek egész évben kitartóan edzettek. A kemény munka meg is hozta számukra a gyümölcsét, ugyanis a második és a harmadik helyezések mellett két Európa – bajnoki cím is született egyéniben, de a csapatoknál is felállhattak a dobogó legfelső fokára a klub versenyzői, tudtuk meg Makra-Tóth Lilitől, a Phoenix Fitness SE edzőjétől.

NAGY ÁLOM VÁLT VALÓRA A BAJNOKI CÍMMEL

‘Kitűzött célom volt, hogy egyéniben Európa bajnokságot nyerhessek, azért ez így kimondva nagyon nagy szó, és ez már régóta nagy álom volt számomra és most végre beteljesült”, mesélte az Európa Kupa győztes Szabó Vivien számunkra, aki azt is elárulta, a jövőben azon fog dolgozni, hogy egy év múlva is megőrizhesse a bajnoki címét.

Fotó: Magyar Andor, szeged365.hu

A FIT KID OLYAN, MINT EGY NAGY CSALÁD

A lányok között akár egyéniben, akár csapatban indultak látható, hogy nagy az összhang és a megértés, számukra a Fit Kid több, mint egy sportág, ebben a közösségben egy második családra leltek. Sokuk már hosszú évek óta tagja ennek a családnak, s mindent megtesznek, hogy versenyről versenyre egyre tökéletesebben mutassák be gyakorlataikat.

“A társaság és az edzők is mindig nagyon kedvesek voltak, ez ragadott meg engem ebben a sportban. Mindig új dolgokat tanulunk és ezek összessége jelentik számomra a Fit Kid családot” , árulta el Rideg Kata, aki egyéniben szerezte meg az első helyezést.

A sportágról és az Európa Kupáról videós riportunkban még többet megtudhatsz, sőt megismerheted a Phoenix Fitness legjobb versenyzőit is.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb