Mindenmás

Halálos baleset: autóbusz gázolt kerékpárost Pusztamérgesen (frissítve)

Autóbusz gázolt kerékpárost a Pusztamérgest és Gárgyánt összekötő út 4-es és 5-ös kilométerszelvénye között, szombat este háromnegyed 7 környékén – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelemtől. A ruzsai hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen.

Az elgázolt biciklis állapotáról egyelőre nincs információnk.

FRISSÍTVE: HALÁLOS KIMENETELŰ VOLT A BALESET

Az elütött kerékpáros életét vesztette – tudtuk meg a rendőrségtől. Az alábbiakban a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság közleménye következik.

A rendőrség ügyeletére 2021. november 6-án 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Pusztamérges után az 5429-es út 4+530 km szelvényében – egy garázsmenetben lévő – helyközi járatos autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kivilágítatlan kerékpárost. A baleset következtében a kerékpáros a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az adott útszakaszt teljes szélességében a rendőrség lezárta.

Mint a rendőrség írja, javasolt a kerékpárosoknak fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és biciklivel közlekedni, észlelésüket és láthatóságukat a sokszorosára növelhetik. A közlemény kitér arra is, hogy fokozottan kell figyelni az oldalszélre, hiszen a kerékpár könnyen felborulhat. Az évszakra jellemző, hogy olykor szeles időjárás miatt jelentős erősségű, hirtelen széllökésekre is számítani lehet. Sok baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért lényeges, hogy a művelet megkezdése előtt a kerékpáros mindig nézzen hátra, és ne feledkezzen meg az irányjelzésről sem. 

A Szeged365 közlekedési infók támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Fotók: Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb