Mindenmás

Két nap jutalom szabit ígér oltott dolgozóinak a Máv-Volán-csoport Szegeden is

Amennyiben november végéig felveszik a COVID elleni védőoltást, úgy két nappal többet pihenhetnek jövőre a MÁV-Volánnál dolgozók. Persze, a juttatás azokra a munkavállalókra is vonatkozik, akik annak idején elsők között oltatták be magukat. A vállalatcsoport így kívánja ösztönözni az eddig még vacilláló dolgozóit és egyúttal biztonságos munkakörnyezetet biztosítani.

A Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács ülésén elfogadott ajánlás alapján a felek egyetértenek abban, hogy az egyén, a család, a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen. Ennek tudatában felhívnak minden munkavállalót arra, hogy minél nagyobb számban döntsenek a védőoltás felvétele mellett.

Megállapodás született arról, hogy szükség esetén a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács keretein belül egyeztetik az 598/2021. (X. 28.) Korm. rendelet szerint a kötelező védőoltás felvételének lehetőségét, előírását.

A vállalatcsoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el mindazon munkatársainak felelősségteljes döntését, akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét.

Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a COVID-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30. napjáig igazoltan védőoltásban részesültek, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

A MÁV-Volán-csoport a járványügyi helyzetben is megtartotta teljes munkavállalói létszámát, ezzel is bizonyította, hogy biztonságos munkahelyet nyújt munkavállalóinak.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: หวย LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb