Mindenmás

Tölteni szeretnéd elektromos autódat? Hétfőn ne a szegedi Auchan mellett próbálkozz!

November 8-án, hétfőn hiába szeretnél életet lehelni Tesla járgányodba, ugyanis ismét karbantartás lesz a szegedi Auchan áruház parkolójában található Tesla Superchargerek, valamint a Mobiliti 50 kW-os DC töltőoszlopánál – adta hírül a villanyautosok.hu. A hónapban ez már a második kiesés, 1-jén sem működtek a töltők.

Mint írják, aki a töltőhöz érkezés előtt a Tesla navigációs rendszerében vagy a Mobiliti alkalmazásban ellenőrzi a töltő rendelkezésre állását, azt nem éri bosszúság, aki viszont megszokásból autózik a helyszínre, kellemetlenül érintheti a kiesés.

Szerencsére vannak még másutt lehetőségek, hiszen Szeged belvárosában, valamint az M5 autópályán 20 kilométeren belül a Mobiliti és a MOL Plugee egyaránt üzemeltet további 50 kW-os villámtöltőket, és általában a többség pedig úgy indul útnak, hogy ne érje meglepetés, még mielőtt a töltőoszlop elé érne, így nem jelenthet problémát néhány további kilométer.

A legutóbbi hasonló karbantartás idején a Tesla navigációja bár tudott a problémáról, nem túlságosan ésszerűen kezelte a szegedi Supercharger kiesését, hatalmas kerülőt javasolt az autósoknak, mivel a fentebb felsorolt töltőoszlopokat nem ismeri.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb