Közélet

Rusvai Miklós: előbb-utóbb mindenképpen reális lehet a negyedik oltás

Előbb-utóbb mindenképpen reális lehet a negyedik oltás – erről beszélt Rusvai Miklós virológus a Blikknek. A szakember szerint három oltás után is meg lehet fertőződni.

“Előbb-utóbb mindenképpen reális lehet a negyedik oltás. Én csak akkor fogok felvenni az esetleges negyediket, addig oltatom be magam fél évente, míg egyszer meg nem fertőződöm” – felelte. Arra is kitért, hogy három oltás után is meg lehet fertőződni, a tünetek viszont enyhébbek ez esetben, mint annál, akit nem oltottak be.

REMÉLI, HOGY Ő IS MEGFERTŐZŐDIK

Rusvai Miklós válaszaiból az is kiderült, hogy ő is felvette már a 3. oltást. “Nagyon remélem, hogy meg is fogok fertőződni én is, amíg magas a szervezetem immunitása” – tette hozzá. Arra a felvetésre, hogy a kormány közlése szerint a beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, Rusvai Miklós úgy reagált, hogy ezt nem lehet ellenőrizni, ugyanis hivatalos statisztika ugyanis erről nincs, informális nyilatkozatok vannak csak, de sem a megbetegedettek, sem a lélegeztetettek, sem a halottak oltottsági státuszáról nincsen hozzáférhető adat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb