Szegedi Arcok

Bohócdoktorok akcióban: csokigyűjtésbe kezdett a szegedi Karitáció Alapítvány, a kórházban fekvő kisbetegeket ajándékozzák meg karácsonykor

A Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai a korábbi évekhez hasonlóan az idén is jobbá, szebbé szeretnék tennék az ünnepet a kórházakban fekvő gyerekek számára, ezért csokigyűjtésbe kezdenek. Még akkor is, ha a tavalyi és az idei esztendő igen nehéz korszak volt az alapítvány és mindenki életében. Mert tudjuk: együtt csodákra vagyunk képesek – olvasható az alapítvány közleményében.

Mint írják, tavaly családok, iskolák, cégek, szervezetek, egy szóval kicsik és nagyok közösen több mint 10.000 tábla csokoládét gyűjtöttek összes és tették sikeressé a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorainak jótékonysági csokigyűjtését. Még karácsony előtt a csokoládégyűjtő segítő programsorozatnak köszönhetően több ezer kórházban gyógyuló gyermek és rászoruló család számára kézbesítettek a bohócdoktorok csokoládécsomagot és tették ezzel örömtelibbé az ünnepi perceket. Az idei évben is egy–egy tábla csokival lehet támogatni a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységét. Az alapítvány idén is több száz gyermek karácsonyi ünnepét szeretné boldoggá tenni azzal, hogy a kórházban fekvő gyerekeknek ajándékoz csokoládét.

EGY TÁBLA CSOKI ÉS EGY KIS ÜZENET HOZZÁJÁRUL A GYEREKEK BOLDOGSÁGÁHOZ

A családjuktól elszakítva, magányosan, az otthon melegét nélkülözve ünneplő gyerekek karácsonya is szebbé válhat. Az alapítvány kéri, hogy a csoki mellé mindenki küldjön egy szép üzenetet, egy rajzot, egy verset, melyet ők eljuttatnak a kórházakba. Az üzenet, jókívánság sokat jelent azoknak a bent fekvőknek, akik hónapokon át küzdenek gyógyulásukért. Közösen éreztetjük, hogy nincsenek egyedül és hogy milyen sokan gondolnak rájuk, ezáltal erőt tudnak meríteni, ami segíti őket a nehéz mindennapokban. A csokigyűjtés kapcsán fontos a szavatosság: a gyerekek egészsége érdekében kérik, hogy a csokigyűjtésbe csak olyan édességet adományozzon mindenki, amely legalább 3 hónap szavatossággal rendelkezik.

GYŰJTŐPONTOKAT IS KERESNEK

Az adományokat 2021. december 17-ig fogadják a bohócdoktorok a Karitáció Alapítvány irodájában. Cím: 6725 Szeged, Kálvária tér 31. (Erre a postacímre távolról is küldhető csokoládé). Telefonszám: +36-30-6822044.

Nyitvatartás: szerda: 9:00-17:00

További gyűjtőpontokat is keresnek: boltosokat, pedagógusokat, cégeket, akik az ott helyben összegyűjtött táblás csokikat a központba segítenek eljuttatni. Kérik őket, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb