Mindenmás

Napi szürreál: vadásztőrrel vágta el az egyik parkoló autó fékcsövét a kisteleki férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy közterületen parkoló autó fékcsövét vágta el egy vadásztőrrel – írja az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 5. napján, délután 5 órakor a sértett kisteleki ingatlana előtt parkoló személygépkocsijának jobb első kereke mögötti fékcsövét vadásztőrrel elvágta, majd távozott. A vágás miatt a fékolaj elfolyt, az autó fékrendszere működésképtelenné vált. A sértett este 9 órakor a szomszéd faluba indult, azonban a gépkocsi beindítását követően észlelte, hogy a műszerfalon hibaüzenetként világít a fékolajszínt, majd azt is, hogy a fékpedál beesik.

ANYAGI KÁRT OKOZOTT ÉS A SÉRTETT TESTI ÉPSÉGÉT IS VESZÉLYEZTETTE EZZEL

A férfi mintegy 10.000 forint rongálási kárt okozott. Az elkövető mindezeken túl az autó megrongálásával a közúti közlekedés biztonságát és ezzel a sértett életét és testi épségét veszélyeztette. A járási ügyészség a férfival szemben közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb