Sport

Tehetségkutatón is bizonyított a szegedi gokartversenyző: Szabó Ádám azonnal országos csúcsot ért el

Bár véget ért a Gokart Országos Bajnokság, a Szabó testvérek tovább folytatták jó szereplésüket a holt szezonban is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által alapított HUMDA (Hungarian Motorsport Development Agency) Zrt augusztusban írt ki tehetségkutató programot Junior Gokart Challenge néven, amelynek célja, hogy a 8-14 év közötti korosztályból megtalálják azokat a gyerekeket, aki a jövő autóversenyzői lehetnek. A megmérettetésen a szegedi Szabó Ádám azonnal országos csúcsot ért el.

Hat városban, hat héten keresztül lehetett professzionális szimulátorban kipróbálni magukat a gyerekeknek. Mindenki számára 15 perc állt rendelkezésére egy helyszínen, hogy bizonyíthassák rátermettségüket. A szegedi testvérpár, Ádám és Zalán a programsorozat harmadik hetében Békéscsabán vett részt először a szimulátoros megmérettetésen. Ádám a rendelkezésre álló idő alatt, azonnal országos csúcsot ért el, amit a hátralévő hetekben senki sem tudott megdönteni. Sajnos Zalán a kora alapján már nem kerülhetett bele az értékelésbe, ennek ellenére a futott ideje alapján összesítésben harmadik helyet szerezte volna meg. Mindezt úgy, hogy a szimulátorprogramot nem ismerték, és ott találkoztak vele először.

A RÉSZTVEVŐ KÉTEZER FIATAL KÖZÜL ÁDÁM EREDMÉNYE KIEMELKEDŐ

A hat hét alatt több mint 2000 fiatal próbálta ki magát a HUMDA rendezvényén, így Ádám eredménye még inkább kiemelkedő. A program záró nyílt napon alkalmuk volt Szujó Zoltán szakkommentátor és a legsikeresebb magyar szimulátorversenyző Báldi Gergő ellen versenyezni, ami természetesen hatalmas élményt jelentett a srácok számára. Érdekesség, hogy Ádám mellett a legjobb húsz versenyzők közé egy másik szegedi ifjú gokartos is bekerült, a 12 éves Kovács Milán összesítésben a nyolcadik idővel végzett. A Junior Gokart Challenge rendezvénysorozat zárásaként közönségtalálkozón vehettek részt a fiúk, ahol személyesen Michelisz Norbert, a HUMDA igazgatósági tagja gratulált a teljesítményükhöz és ígéretet tett, hogy figyelemmel kíséri és segíti a fiúk pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb