Kikapcs

Van-e élet a Marvelen túl? Választ ad rá a 13. Szegedi Képregényfesztivál – ütős programokkal jön a Somogyi-könyvtár

A hónap főszereplője a 13, legalább is a Somogyi-könyvtárnál, hiszen tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Képregényfesztivált, méghozzá november 13-án. Hogy pontosan mi minden lesz? Mutatjuk: hét előadás, két kerekasztal beszélgetés, örömrajzolás a képregényalkotókkal, kiállítások, játékos totó nyereményekért, szelfi pont Piszkos Freddel és Chaplinnel, valamint gyermekprogram Asterix-szel és Obelix-szel.

A fesztivál előadásainak témái címszavakban:

  • A 13-as szám jegyében: a képregényekben fellelhető mitológiák, okkultizmus, legendák és babonák.
  • A tizenhármon túl: vajon a kilencedik művészeti ág önálló elbeszélési forma, amiben az irodalom és a képzőművészet egyenrangú elemek? Kik voltak a magyar képregény úttörői? Van-e élet a Marvelen túl? Van-e létjogosultsága a magyar kalandképregényeknek?

Előadók, akik a fenti témák kifejtésére vállalkoznak: Bayer Antal, Dunai Tamás, Kasza Magdolna, Kellermann Viktória, Kertész Sándor, Pilcz Roland, Róka László, Somogyi György, Szalay Ignác, Váradi Gábor.

KÉPREGÉNYRAJZOLÓK KÁNAÁNJA VÁR A KÖNYVTÁRBAN

Megrendezik a Kaleidoszkóp – Trendek, tendenciák napjaink gyermek-képregényeiben című kerekasztal-beszélgetést is, melynek vendégei: Szabó Zoltán Ádám, Kleinheincz Csilla, Lakatos István, Simon István lesznek, de várnak minket a képregényrajzólók is, akik a helyszínen alkotás közben a látogatók számára megszólíthatók. Ők: Balogh Gergő, Csörnyei Márk, Fekete Dani, Kasza Magdolna, Lakatos István, Linka Szabolcs, Molnár Gábor, Nemes Annamária, Oravecz Gergely, Pádár Ádám, Pilcz Roland, Szalay Ignác, Szalma Gábor, Szebeni Péter, Vabrik Darina, Vadas Máté, Vörös Édua, az X-Embörök alkotói gárdája. A fesztivál idejére a képregénykiadók és -terjesztők is jelen lesznek kínálatukkal, biztosítva az újdonságok megtekintésének lehetőségét. A részletes program elérhető a Somogyi-könyvtár honlapján.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb