Mindenmás

77 éves nőt és 51 éves lányát ölte meg 17 éve Makón – még csak most ítélték el

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség arra a férfira, aki az elsőfokú ítélet szerint 2004-ben meggyilkolt egy 77 éves makói asszonyt és 51 esztendős lányát – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Lajkó Szilvia közölte, a vádlottat a Szegedi Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel sújtotta azzal, hogy legkorábban harminc év után bocsátható feltételes szabadságra.

BRUTÁLIS GYILKOSSÁG: VASCSŐVEL VERTE ÖSSZE ŐKET, ÁTVÁGTA A TORKUKAT

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2004 novemberében Makón, a 77 éves sértett által egyedül lakott ház melléképületében elrejtőzött, majd az oda érkező idős nőt egy vascsővel brutálisan bántalmazta. Az asszony az ütésektől magatehetetlen állapotban a földre zuhant. Rövid időn belül a sértett 51 éves lánya is megérkezett az ingatlanba, ahol összetalálkozott a férfival, és dulakodni kezdtek. A vádlott a fiatalabb sértettet egy késsel nyakon szúrta, majd a vascsővel őt is durván bántalmazta. A férfi nem sokkal később az ártalmatlanná tett sértettek nyakát elvágta és elmenekült az ingatlanból.

Ebben az épületben gyilkolták meg a képen látható Tóth-Kása László édesanyját és testvérét 2004. november 16-án Makón. Forrás: Szabad Föld 2009. május 20. szám. / Arcanum Adatbázis

CSAK TAVALY FEBRUÁRBAN FOGTÁK EL A HAJLÉKTALAN ELKÖVETŐT

A mórahalmi járásban élő, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan, hajléktalan vádlottat tavaly februárban fogta el a rendőrség. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiemelkedően súlyos élet elleni bűncselekményt elkövető férfival szemben a lehető legszigorúbb büntetést kell kiszabni – közölte az ügyész.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb