Szegedi Arcok

Elárulta Duda Ernő, hányan lehetnek védettek Magyarországon

Minden esély megvan rá, hogy ugyanakkora járvány alakuljon ki, mint tavaly, hiszen az, hogy hatmillió ember megkapta a vakcinát, nem jelenti, hogy védettek is – nyilatkozta az ATV híradójának Dr. Duda Ernő közismert szegedi virológusprofesszor.

A szegedi szakember becslése szerint körülbelül 3-4 millió lehet azoknak a száma, akik megfelelő védettséggel rendelkeznek, magyarán a lakosság nagyobbik része szerinte nem védett. Dr. Duda Ernő úgy látja, hogy csak akkor lehet véget vetni a járványnak, ha lakosság 90 százaléka be lesz oltva. Ameddig ez nem következik be, velünk marad a járvány, mert mint fogalmazott: a vírus tovább mutálódik.

KRITIKUS A HELYZET SZEGEDEN

Jelenleg 246 koronavírusos beteget kezelnek a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban, ráadásul a betegek állapota rosszabb, ráadásul többen is szorulnak intenzív ellátásra – írtuk meg szerdán a Balogh Dénes ápolási igazgató által körbeküldött, tegnap kiszivárgott körlevél alapján. Erre ma reggelre az egyetem válasza is megérkezett, a teljes jelentést – benne nem túl bíztató adatokkal – pedig az alábbiakban találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb