Közélet

December 15-ig be kell oltatniuk magukat a megbízással dolgozó szegedi pedagógusoknak is, ha dolgozni akarnak

A tankerületi központok elkezdték kézbesíteni az oktatási intézményeknek a kötelező oltásokról a tájékoztatót. A hvg.hu birtokába kerül levél részletezi, meddig kell beoltatniuk maguknak az iskolák munkatársainak, ahhoz, hogy tovább dolgozhassanak.

Eszerint az első dózist december 15-ig kell beadatniuk maguknak az oltatlanoknak, a második oltást pedig az oltóorvos által meghatározott időpontban. Ha valaki egydózisú oltóanyagot választ (ami a Janssen lehet), akkor szintén december 15-ig kell beadni a védőoltást. Amennyiben már oltva van az illető, akkor neki azt igazolnia kell az intézmény vezetőjénél. Aki nem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra küldik, majd rá egy évre el is bocsáthatják, ha addig nem oltatja be magát.

A JÖVŐ HÉTRE KÉSZÍTI EL MARUZSA ZOLTÁN AZ ÖSSZESÍTÉST AZ ÁTOLTOTTSÁGRÓL

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter október végén jelentette be, hogy a magyarországi cégek jogot kapnak rá, hogy dolgozóiknak, illetve a munkavégzéshez előírják a koronavírus elleni oltást. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ezután közölte, hogy azt szeretnék, ha a kormány visszavonná az állami intézményekben elrendelt, kötelező koronavírus oltásról szóló rendelkezést, illetve azt, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak. A Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, a kormány szándékai szerint a megbízással dolgozó pedagógusok számára is kötelező lesz az oltás. Emlékeztetett, pár hónapja a tanárokat – kérésükre – előrevették az oltást kapók sorában. Kiderült az is, Maruzsa Zoltán államtitkár jövő hétre készít összesítést a tanárok átoltottságáról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb