Közélet

Gulyás Gergely, Kormányinfó: a munkahelyeken is kötelező lehet az oltás, közlekedés csak maszkban és látogatási tilalom a kórházakban

Gulyás Gergely, a ma délelőtti Kormányinfőn 3 új kormányintézkedést hirdetett, valamint szót ejtett a migrádiós helyzetről is. A legfontosabb: mostantól a munkahelyek is megkövetelhetik dolgozóiktól a védőoltást; a közlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés, és az egészségügyi intézmányekben teljes körő lesz a látogatási tilalom.

Elképesztően durva adatokat hozott a ma délelőtti járványügyi statisztika, egyre több szakértő pedzegeti a lezárás-témát, azonban az operatív törzs még nem kapkodná el ezt a döntést, mondván, a védekezés kulcsa az oltás.

A MAI 10:30-KOR KEZDŐDŐ BEJELENTÉSEK “MIT, MIÉRT TESZ A KORMÁNY?” CÍMMEL ITT KÖVETHETŐK ÉLŐBEN:

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elsőként ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat. Az előrejelzések szerint várható, hogy a negyedik hullámban nőni fog a fertőzések száma, de kevesebben kerülnek kórházba és remélhetőleg kevesebben szorulnak lélegeztetőgép általi segtíségre is.

A 3 LEGFONTOSABB INTÉZKEDÉS

Az operatív törzs javaslatait is figyelembe véve a kormány 3 lényeges intézkedést vezet be, ennek folyamán az alábbi 3 kiemelten fontos döntés született:

  • A cégek és a vállalkozások jogot formálhatnak a tekintetben, hogy a védőoltást előírják az alkalmazottak számára vagy sem, ha az a munkavégzéshez szükséges
  • November 1-jétől kezdődően a közlekedési eszközökön kötelező lesz a maszkviselés.
  • Az egészségügyi intézmények esetében látogatási tilalmat rendelnek el, kivétel nélkül. A szociális intézmények vezetői pedig saját hatáskörben dönthetnek a látogatási tilalomról.

AZ OLTÁS AZ EGYETLEN HATÁSOS VÉDEKEZÉSI MÓD

Az oltottsági adatokkal kapcsolatosan elhangzott, hogy az oltottság növelése mindennél fontosabb, minden más védekezési mód csak másodlagos hatékonyságú. A 3 legfontosabb intézkedés mellett Guláys Gergely kiemelte, hogy magyar állam szintén munkáltató, így az állami szervek esetében is kötelező a védőoltás felvétele.

Az önkormányzatok esetében a polgármesterek jogot formálhatnak arra, hogy döntsenek a kötelező oltás elrendeléséről. 

A MIGRÁCIÓ MÉG MINDIG FOGÓS KÉRDÉS

Az Európai Bizottság továbbra is a migráció mellett állAz előrejelzések alapján tovább erősödhet a migráció. Guláy Gergely szerint eddig majdnem 100 ezren próbáltak átjutni a magyar határon, és az uniós bizottság a migráció pártján áll. A bizottság egyelőre nem találta meg a helyes választ a migrációra.   

A MAI ADATOK MINDEN KÖZELMÚLTBELI REKORDOT MEGDÖNTÖTTEK

Forrás: M1, origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb